Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap gaf afgelopen lente ook al een concert. Zondag 10 november staat het jaarlijkse herfstconcert op het programma. (foto: John Piek)
Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap gaf afgelopen lente ook al een concert. Zondag 10 november staat het jaarlijkse herfstconcert op het programma. (foto: John Piek)

Herfstconcert van Senioren Blaasorkest

  Cultuur

Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap geeft op zondag 10 november om 14.30 uur een herfstconcert in 't Kelrehuus in Kilder. Op deze middag is Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo ook te gast.

KILDER/ANGERLO - De harmonie van muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo staat onder leiding van Ruud Lanters en zal optreden geven voor de pauze. Het muzikale programma van muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo heeft als thema filmmuziek. Nummers als Out of Africa, The mask of Zorro, Jungle Fantasy, Moment for Morricone en nog een aantal andere muzikale hoogtepunten uit films worden ten gehore gebracht.

Veertig senioren

Na de pauze is de beurt aan het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap. Het orkest in harmoniebezetting heeft veertig senioren als leden die afkomstig uit de Graafschap. 't Kelrehuus in Kilder is de thuisbasis. Hier oefenen ze donderdags van 10.00 tot 12.00 uur. De doelstelling van het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap is om op ontspannen wijze wekelijks te musiceren en om tweemaal per jaar een concert te geven. Plezier en prestatie in het musiceren gaan bij hen hand in hand. Het orkest staat sinds 2002 onder leiding van Mark Golub.

Oekraïne

Mark Golub is in 1960 geboren in de hoofdstad Kiev van Oekraïne. Tussen 1977 en 1981 studeerde hij er aan het conservatorium, specialiseerde zich in blaas- en slaginstrumenten en studeerde af als uitvoerend en docerend musicus. Ook behaalde hij het diploma HAFA-directie. Hij was vanaf 1980 negen jaar als soloklarinettist verbonden aan het Staats-Harmonieorkest van Oekraïne. Van 1989 tot 1991 was hij werkzaam bij het Kievs Symfonieorkest en van 1991 tot 1993 was hij docent klarinet en saxofoon aan de muziekschool van zijn geboorteplaats. Vanaf 1993 zette hij zijn werkzaamheden in Nederland voort. Sinds 2002 is hij dus ook werkzaam voor het seniorenorkest.

Musicalmuziek

Het muzikale programma van het seniorenorkest is afwisselend er worden een aantal Zuid-Amerikaanse nummers gespeeld maar ook musicalmuziek uit Phantom of the Opera en een statige mars. Het belooft dus een afwisselende muzikale middag te worden. De entree is € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee met cake of een muffin. 't Kelrehuus is te vinden aan de Zuiderstraat 12 in Kilder.

Meer berichten