Beveiliging.
Beveiliging. Pixabay

Word geen slachtoffer van Cybercrime

vr 29 okt 2021, 08:53 Economie

MONTFERLAND - Er was eens een ondernemer. Hij woonde in het mooie Montferland en had daar ook zijn bedrijf. Het bedrijf leverde vakwerk in de hele regio. De eigenaar was een graag gezien persoon en beslist geen domme jongen. Maar op een dag ging het helemaal mis. Hij had nooit gedacht dat hem iets dergelijks zou overkomen. Anderen, die niet zo slim waren als hij, die de zaken niet zo goed voor elkaar hadden. Maar hij toch niet...

Helaas was het geen sprookje, maar keiharde realiteit.

Wil je weten hoe dit verhaal verder gaat? Kom dan op 2 november om 20.00 uur naar de netwerkavond van MKB Montferland over Cybercrime. De avond wordt gehouden bij Eetcafe de Gracht, Marktstraat 1 in ‘s-Heerenberg. Een van de leden van MKB Montferland vertelt als slachtoffer van cybercrime open en eerlijk over zijn eigen ervaringen.

Kom, luister en huiver...

Cybercrime is een grote bedreiging voor ondernemers. Veel ondernemers denken dat dit hen niet gebeurt, dat het iets is voor grote bedrijven of de overheid, maar niets is minder waar. MKB-bedrijven en ZZP’ers zijn wel degelijk doelwit van deze criminelen. Daarom staat cybercrime nu volop in de belangstelling en lijkt het MKB Montferland raadzaam dat ondernemers zich laten informeren over deze vorm van criminaliteit en hoe zij zichzelf hiertegen kunnen beschermen. En wat te doen als het je toch overkomt?

Het cybercrimeteam van de politie-eenheid Oost-Nederland geeft een presentatie over de laatste ontwikkelingen binnen deze vorm van criminaliteit. Wat weet jij van ransomware, phishing, password-beveiliging, WhatsAppfraude en malware? Anton Jansen, beleidsadviseur bij PVO Oost-Nederland, leidt een panelgesprek over veiligheid op de bedrijventerreinen.

Sharon Gorseling van Decom vertelt hoe je je apparatuur beveiligt, over een veilige internetlijn en hoe je omgaat met wachtwoorden.

Bas Loeters van Bas Loeters Assurantiën vertelt wat over preventie en over de verzekering die het risico dekt als er iets misgaat. Welke risico’s loop je, hoe zit het met de continuïteit van je bedrijf als er iets misgaat? Hoe kun je dan voorkomen dat je kopje onder gaat? Waar haal je vakmensen vandaan die het probleem voor je oplossen en hoe kun je die dan betalen?

Als je ondernemer bent en in Montferland woont of er je bedrijf hebt, ben je van harte welkom tijdens deze avond. Je kunt je aanmelden via voorzitter@mkbmontferland.nl.