Crematorium Etten. Foto: PR
Crematorium Etten. Foto: PR PR

GUV Crematorium Etten: geen brand, wel rook

Economie

ETTEN - Dinsdagmiddag is bij de crematie van 17.30 uur de ovendeur bij GUV Crematorium in Etten niet goed dichtgegaan. Naar de oorzaak wordt nog gezocht. Dit resulteerde echter wel in een sterke rookontwikkeling.

“De gastvrouwen hebben gelukkig goed en snel gehandeld waarbij als eerste de kleine groep aanwezige nabestaanden direct naar buiten werd begeleid. Wij zijn blij met en trots op zulke medewerksters”, aldus algemeen directeur Bert van Asselt.

“Uit veiligheid is natuurlijk wel de brandweer gebeld”, vervolgt hij. “Deze hoefde bij aankomst alleen op aanwijzing van de medewerksters de ovendeur te sluiten. Het crematieproces dat net in gang was gezet, heeft daarbij ongestoord voltooid kunnen worden.”

De schade is beperkt gebleven tot rookschade in de invoerruimte, meldt Van Asselt. “Uiteindelijk blijkt dat we van geluk mogen spreken met onze daadkrachtige medewerkers en is de schade beperkt gebleven. En er is direct begonnen met de schoonmaak van deze ruimte. In de rest van het gebouw is er geen enkele schade en is het alsof er niets gebeurd is. Alle plechtigheden kunnen dan ook gelukkig gewoon doorgaan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal