Gastvrouw Lies Verheij en voorzitter Rob Vister. Foto: Marlous Velthausz
Gastvrouw Lies Verheij en voorzitter Rob Vister. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Toeristisch informatiepunt zoekt nog vrijwilligers

Economie

’S-HEERENBERG – Het is alweer bijna een jaar geleden dat het toeristisch informatiepunt, te vergelijken met de voormalige VVV, in het pand van Eetcafé de Gracht aan de Marktstraat in ’s-Heerenberg werd geopend. Doordat er veel gebruik van wordt gemaakt, zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het team willen komen versterken.

Door Marlous Velthausz

“Montferland is een uniek gebied en heeft bezoekers veel te bieden. Het mag zich terecht een parel in het Gelderse landschap noemen”, vertelt voorzitter Rob Vister.
Het Bergherbos, met zijn heuvels en de uitkijktoren in Stokkum, glooiende wegen en pittoreske dorpen, vormen samen een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het indrukwekkende kasteel Huis Bergh en de historische kasteelstad met het Stadsmuseum geven kasteelstad ’s-Heerenberg een middeleeuws karakter, waar cultuur en historie samenkomen. Recreatieplassen, zoals Stroombroek in Braamt en de Nevelhorst in Didam zorgen voor recreatie en ontspanning. Gastvrije en sfeervolle hotels, campings, B&B’s en restaurants met gezellige terrassen zorgen voor een aangenaam verblijf in Montferland.

Vrijwilligers
De Stichting Montferland Marketing zoekt voor het toeristisch informatiepunt in ’s-Heerenberg nog enkele vrijwilligers die voor twee of vier uur per week gastvrouw of gastheer willen zijn voor bezoekers van het informatiepunt. Ze hebben al verschillende enthousiaste vrijwilligers, die helpen om de bezoekers van ’s-Heerenberg en Montferland van informatie te voorzien, maar de stichting wil er nog graag een paar mensen bij hebben om zo de uren en dagen beter te kunnen indelen voor de vrijwilligers.
Het toeristisch informatiepunt is vanaf 1 mei tot en met eind oktober van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. In de periode van 1 november tot 1 mei worden de openingstijden aangepast.
De gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers met een gezellig praatje en voorzien ze van informatie op het gebied van bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes en andere toeristische informatie wat er zoal in Montferland en directe omgeving te doen is. Voor meer informatie: Rob Vister: 06-42480389 of info@montferlandmarketing.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal