Tijdens een netwerkavond met Karin Bloemen. Foto: PR
Tijdens een netwerkavond met Karin Bloemen. Foto: PR PR

MKB Montferland bestaat 12,5 jaar

Economie

DIDAM/’S-HEERENBERG - Leden van MKB Montferland vieren vrijdag 8 juli het door corona uitgestelde tienjarig bestaan van de ondernemersvereniging. Dat gebeurt in festivalvorm met lekker eten van verschillende foodtrucks en live muziek van Emma Luca, MBrass en DnD. Ook oud-leden zijn, met partners, van harte welkom.

“Er moet een sfeer ontstaan waarin je eerst in je eigen omgeving kijkt als je iets nodig hebt.” Dat waren woorden die MKB Montferland-voorzitter Edwin Sap in 2010 uitsprak over de oprichting van de Montferlandse ondernemersvereniging. Tien jaar na de oprichting is dit nog steeds een van de doelstellingen van MKB Montferland. Netwerken is brengen, voordat je kunt halen. Elkaar tijdens netwerkavonden beter leren kennen om zo tot samen zakendoen te komen. Onder het motto ‘over de bult’ is meer samenwerking ontstaan tussen ondernemers uit de voormalige gemeenten Bergh en Didam.

“We maakten een stormachtige start mee en liep het ledenaantal gestaag op naar uiteindelijk 235. Allemaal bedrijven in Montferland die behoefte hadden aan een mogelijkheid tot netwerken met mede-ondernemers in de tijd van wederopbouw net na de financiële crisis”, aldus Edwin Sap. “Na 10 jaar (+1, door corona) is MKB Montferland nog steeds levendig en actief bezig met het organiseren van netwerkbijeenkomsten om de leden met elkaar te verbinden.”

Netwerkavonden
De netwerkavonden van MKB Montferland zijn informeel en afwisselend. De ene keer wordt een bekende gastspreker uitgenodigd, de andere keer zijn ondernemers samen actief. Bekende Nederlanders, zoals Mart Smeets, Karin Bloemen en Emile Ratelband waren al eens te gast. Ondernemers fietsten samen, deden mee aan sportieve spelavonden en speelden boerengolf. Er waren leerzame bijeenkomsten over netwerken, social media, bedrijfsrisico’s en het aanvragen van subsidies. Bedrijfsbezoeken zijn altijd populair. Aan onder andere Rosendaal Transport, Haagen Uitvaartverzorging, Signnovation en Hippekoeien werd een informatief bezoek gebracht, met een gezellige afsluiting. Voor die gezelligheid zorgen ook de bij MKB Montferland aangesloten horecabedrijven, waar de netwerkavonden afwisselend georganiseerd worden.

Om te weten hoeveel mensen er komen, kunnen oud-leden zich aanmelden door een mailtje te sturen naar voorzitter@mkbmontferland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal