Marlou Seegers' rijdende bloemenwinkel Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning
Marlou Seegers' rijdende bloemenwinkel Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Het vullen van uw bloemenvaas is echt Marlou ‘haar ding’

Economie

DOETINCHEM - Twintig jaar lang zat ze in de herenmode, nu verkoopt ze bloemen. Dat doet Marlou Seegers op een bijzondere manier. Met haar nieuwe zaak Marlou & Bloemen gaat zij bij de klanten langs. “Ik vul de vaas letterlijk aan de deur”, vertelt de kersverse ondernemer. “Als dat gewenst is kan ik zelfs even binnen komen om met een mooi bloemarrangement bij het interieur aan te sluiten. Op het gebied van bloemen is dit een nieuwe en nog unieke service.”

Na twintig jaar herenmode had Seegers het een beetje gehad met dat vak. Toch was de mode ooit de droom waar zij al jong met overtuiging voor koos. “Als kind had ik al geroepen dat ik later de mode in wilde. Ik heb er ook jarenlang met veel plezier in gewerkt. De laatste paar jaar kwam ik echter niet happy thuis na het werk. Dus ben ik samen met een jobcoach op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Uit dat traject kwam naar voren dat ik het best met een eigen zaak aan de slag kon en dat ik moest kiezen voor mooie dingen.”

Met de wijze lessen van de jobcoach in gedachten ging Seegers op zoek naar zaken waar ze blij van werd. “Daar heb ik veel werk van gemaakt”, vervolgt Seegers. “Tot en met mood boards toe. Daar kwam een rijtje wensen en waarden uit. Ik ben een buitenmens, een doener, best creatief en houd van sociaal contact. Uiteindelijk viel het muntje toen ik op internet een item vond over een man die met een caddy vol tulpen bij de mensen langs ging. Dat leek mij ook wel wat, maar dan anders natuurlijk. Zo kwam ik op het idee om bloemenvazen bij mensen thuis voor de deur te vullen. Maatwerk in bloemen!”

Na alle voor- en nadelen nog eens te hebben afgewogen is Marlou Seegers nog vrij vlot in het diepe gesprongen. “In mei van dit jaar ben ik maar gewoon begonnen. Voor de ritjes in de regio heb ik een elektrisch bestelwagentje op de kop getikt. Een mooi en vrij zeldzaam autootje eigenlijk. De Deutsche Post reed er ooit mee. Ik kom er 80 kilometer ver mee en dat is voor dit type auto best veel. In mijn kennissenkring heeft de switch wel voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd. ‘Dat méén je niet’ kreeg ik links en rechts te horen. Ik sta natuurlijk ook wel als een modepopje bekend, maar dit is nu echt helemaal mijn ding.”

Seegers werkt op afspraak vanuit Doetinchem. In de eerste maanden van haar zaak komt de klandizie vooral nog uit de omgeving Silvolde en Varsseveld. “In Doetinchem moet het zich kennelijk nog rondspreken. Van de social media en de mond-tot-mondreclame zal ik het toch moeten hebben. Mensen waar ik eenmaal geweest ben, vragen me eigenlijk altijd weer terug. Dit slaat ook als cadeau enorm aan. Dan krijg ik de opdracht om voor een verjaardag, bedankje, bruiloft of jubileum ergens een bloemetje aan te bieden. Ik bel dan aan en vertel dat ik een vaas voor ze mag vullen. Geweldig zoals daar op wordt gereageerd. De mensen zijn echt blij verrast. Dat levert mooie momenten op. Duidelijk toch dat dit werk is om van te houden?”

Voor maatwerk van Marlou & Bloemen kan de lezer terecht op Instagram, Facebook en internet. Daar is ze onder www.marlouenbloemen.nl te vinden. En wie wat geluk heeft treft Marlou Seegers gewoon op straat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal