Leonie Vreeswijk en enkele leden van haar team in de Obbink Superstore in Doetinchem. Foto: PR

Leonie Vreeswijk en enkele leden van haar team in de Obbink Superstore in Doetinchem. Foto: PR

Obbink geniet vertrouwen van topmerken: uitbreiding producten van Sonos en Dyson in Superstore

Economie Doetinchem

DOETINCHEM – Het is bijna vier jaar geleden dat elektronicaspecialist Obbink een gloednieuwe belevingswinkel opende aan de Dokter Bardetplaats in Doetinchem. Inmiddels is de zaak, die wordt geleid door de jonge bedrijfsleidster Leonie Vreeswijk, een vertrouwde naam in de stad.

Eigenlijk tegen de stroom in groeit Obbink al jaren gestaag door. Met fysieke elektronicawinkels (inmiddels staat de teller op negen; naast de Superstore in Doetinchem en de Megastore in Lichtenvoorde, in Aalten, Borculo, Didam, Eibergen, Ruurlo, Varsseveld en Winterswijk) in een tijd dat deze juist door de invloed van webshops in aantal lijken af te nemen, timmert het Achterhoekse familiebedrijf stevig aan de weg. “We merken dat we door kwaliteit en goede service te bieden, onder meer met ons eigen Obbink Service Center in Lichtenvoorde, veel vertrouwen genieten in de regio”, zegt Jan Witteveen van Obbink. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de huisstijl in de winkels. Dat vertrouwen proeven we niet alleen bij onze klanten, maar ook bij de merken.”

Merken als Dyson en Sonos zien in Obbink een ideale partner om hun producten in de Achterhoek te presenteren. Daar zal onder meer de uitgebreide productkennis van het winkelpersoneel van Obbink een rol in spelen. Beide merken gaan de productenrange, die in het Doetinchemse filiaal wordt aangeboden, fors uitbreiden. Obbink wordt een soort ‘ster-dealer’ van zowel Sonos als Dyson en daarvoor worden herkenbare ruimtes, binnen het shop-in-shopprincipe, ingericht.

Die ontwikkelingen maken dat er momenteel extra wordt ‘opgeruimd’. Diverse producten onder andere van de genoemde merken staan met extra hoge kortingen te wachten op de klant. Na deze sale-periode is er dan ruimte om de aanpassingen te doen. “Er komt een speciale Sonos luisterruimte, waar alle toepassingen van de Sonos-producten zijn te zien en beluisteren; surround- en stereo-geluid, maar ook inbouwspeakers en waterdichte speakers van dit merk én bijvoorbeeld platenspelers”, zo kijkt bedrijfsleidster Vreeswijk vooruit.

In een ander deel van de belevingswinkel worden de Dyson-producten straks breed uitgemeten. Niet alleen de bekende (steel)stofzuigers in alle soorten en maten. Maar ook de haarstylingsproducten als föhns en stijltangen en luchtbehandelingsapparatuur. “Alle producten van Dyson bij elkaar. En niet langer een beperkte greep uit het assortiment, zoals bij andere verkoopadressen, die van Dyson maar een heel bescheiden aanbod mogen verkopen”, legt Vreeswijk uit. “Als zogeheten Tier two supplyer mogen wij álles laten zien en verkopen van dit exclusieve merk. Er is in Nederland maar één Tier one-winkel en dat is de Dyson-shop in Amsterdam. Wij zijn dus straks één van de weinige Tier two-dealers en alle andere verkooppunten zijn Tier-three-zaken.”

Ook de staafmixers van Braun krijgen meer ruimte en de collectie Kenwood keukenmachines krijgt een ruime presentatie, midden in de Doetinchemse Superstore.

En er is nog meer nieuws aan het merkenfront. “We krijgen op de witgoedafdeling een nieuw merk erbij: Asko. Dat is een merk dat als het ‘Zweedse Miele’ te boek staat en het op ‘t gebied van wasmachines net even anders doet. Zo maken ze bijvoorbeeld geen gebruik van rubbers in de deur, waardoor een defecte machine door een kapot gescheurd rubber niet meer voorkomt.”

Voor het zover is, is er eerst nog de opruiming. Zowel buiten als in de belevingswinkel wordt deze aangekondigd door de geelzwarte aankleding.

Leonie Vreeswijk en enkele leden van haar team in de Obbink Superstore in Doetinchem. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal