Omgekeerde vlag.
Omgekeerde vlag. Luuk Stam

Gelderland gaat vlaggen langs provinciale wegen weghalen

Landbouw

VARSSEVELD - Om te voorkomen dat protestvlaggen langs provinciale wegen loslaten door het najaarsweer gaat Gelderland ze weghalen. Losrakende vlaggen vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid. Provincie Gelderland start in de regio Arnhem-Ede en Rijk van Nijmegen. Daar wil Gelderland uit respect voor militairen en slachtoffers vóór de Airborne Herdenkingen op 16 september  langs provinciale wegen protestvlaggen weg hebben. Het streven is om medio oktober langs álle  Gelderse provinciale wegen protestvlaggen weg te hebben.

Gedeputeerde mobiliteit Helga Witjes: “Tot nog toe zijn we coulant omgegaan met de  protestvlaggen.  Als er geen acuut gevaar was voor de verkeersveiligheid en de bomen niet werden beschadigd lieten we protestvlaggen hangen. Verder hebben we gehandeld naar bevind van zaken, bijvoorbeeld  als een gemeente daar om vroeg. Nu gaan we ze met het oog op het najaarsweer verwijderen. Zo voorkomen we dat een vlag loslaat en het zicht van een fietser of automobilist belemmert.”

Veilig

“Ik ga er van uit dat onze medewerkers ongestoord  hun werk kunnen doen en de protestvlaggen weg kunnen halen. Want dat doen ze met het oog op de verkeersveiligheid van ons allemaal”, aldus gedeputeerde Witjes. Gelderland informeert gemeenten over haar planning van de werkzaamheden om af te stemmen.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant