Burgemeester Peter de Baat. Foto: Robin Sommers Fotografie
Burgemeester Peter de Baat. Foto: Robin Sommers Fotografie Robin Sommers Fotografie

‘Ik verwacht op termijn niet in de gemeente te re-integreren’

vr 17 sep 2021, 10:47 Maatschappij

Montferland - Burgemeester Peter de Baat verwacht niet dat hij op termijn zal re-integreren in de gemeente Montferland. Dat laat hij weten in een persbericht dat de gemeente donderdagavond rondstuurde.

Diezelfde avond werd bekend dat Harry de Vries waarnemend burgemeester wordt voor tenminste de periode van een jaar (zie bericht op pagina 2).

Gezondheidsredenen
“In augustus heb ik om gezondheidsredenen en in overleg met de Commissaris van de Koning mijn werkzaamheden neergelegd. Dat was natuurlijk een teleurstelling”, laat De Baat weten in een verklaring. “Ik ben geraakt door de vele lieve en heel persoonlijke reacties van mensen binnen en buiten de gemeente. Alle kaarten, brieven, berichtjes op social media, bloemen en fruitmanden doen me goed.”

Arts
Onder begeleiding van de huisarts en de bedrijfsarts werkt hij intussen verder aan zijn herstel. “Ik zoek daarin mijn weg en dat kost tijd”, vervolgt hij. “In die omstandigheden kan ik me helaas niet inzetten voor bestuur en inwoners van Montferland. Ik verwacht op termijn niet in de gemeente te re-integreren. Er wordt in Montferland een waarnemend burgemeester aangesteld. Deze zal voor langere tijd waarnemen.”

Harry de Vries
Ten slotte heeft De Baat nog een boodschap voor zijn opvolger. “Ik wens Harry de Vries als waarnemend burgemeester veel succes met het afronden van de besluitvorming over de voorliggende bestuurlijke opgaven en dilemma’s. En ik hoop dat die besluiten mogen bijdragen aan het welzijn van onze inwoners”.