De zwerfafvalbrigade. Foto: PR
De zwerfafvalbrigade. Foto: PR PR

Zwerfafvalbridage maakt laatste afvalronde van 2021

Maatschappij

STOKKUM - Op zaterdag 18 december liep de zwerfafvalbrigade Stokkum haar laatste ronde door het dorp. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 25 personen, die allemaal in de zwerfafvalbrigade app-groep zitten. 

Niet iedereen loopt altijd mee, elke derde zaterdag van de maand staat er een groep tussen 6 en 15 personen klaar om alle straten in en rondom Stokkum weer schoon te maken. Zwerfvalcoördinator Freddy van Dijken zorgt ter plekke voor de verdeling van de spullen en de straten.
En na afloop is er tegenwoordig vaak een zelfgemaakt kopje koffie, thee of warme chocolademelk voor alle lopers. En soms bakt iemand nog iets lekkers voor bij de koffie. Ook heeft de groep dit jaar al een paar keer bij ‘t-Klaphek een warm drankje genuttigd. Zo is het niet alleen een nuttige en noodzakelijke activiteit, maar vooral ook een hele sociale activiteit. Vooral veel nieuwe inwoners lopen nu mee in de zwerfafvalgroep, een ideale manier om Stokkum te leren kennen en nieuw inwoners te ontmoeten.
Elke keer worden er wel 4 tot 5 vuilniszakken gevuld met blikjes, flesjes, peuken of ander rondzwervend afval.
Ook in 2022 loopt de groep elke derde zaterdag van de maand, vanaf 9.30 uur bij het Gildehuis. Informatie of aanmelden? Freddy van Dijken, 06-16606067 of freddyvandijken74@gmail.com of info@mijnstokkum.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal