Noah (links) en Sil kregen tijdens de Droomdag zangles van Linda Wagenmakers. Foto: Peter van Amersfoort
Noah (links) en Sil kregen tijdens de Droomdag zangles van Linda Wagenmakers. Foto: Peter van Amersfoort Peter van Amersfoort

Noah maakt liedje voor broertje Chasin

Maatschappij

Droomdag
voor Noah

DIDAM - Voor de 12-jarige Noah Laurens uit Didam kwamen op 13 mei een aantal dromen uit. Dream4Kids verraste hem die dag omdat hij in zijn jonge leven al veel heeft meegemaakt. De grootste droom van Noah was om een liedje op te nemen voor zijn ernstig zieke broertje Chasin. Noah maakte het liedje samen met zijn beste vriend Sil. Ook Sil mocht mee met de Droomdag.

Nietsvermoedend zat Noah vrijdag in de klas van het Liemers College in Zevenaar. Het was hooguit een beetje raar dat ze les kregen in een ander lokaal. Plotseling kwam daar een limo voorrijden. “We gingen allemaal voor het raam staan kijken. Voor wie zou die nou zijn, wat komt die doen? Toen kwam Kitty binnen en zei: Ik kom Noah ophalen.”

Noah had in januari, de feestdagen waren nog maar net voorbij, een lijstje met wensen mogen maken: “Dat mocht ik omdat mijn broertje ziek is en daardoor is er heel veel gebeurd. Ook papa en mijn zus zijn erg ziek geweest. Toch dacht ik niet meteen dat de limo voor mij was.” Naast een rit in een limo stond op het lijstje de wens om een liedje op te nemen. Noah wilde graag sushi eten van een echte Japanner, naar het kasteel van Harry Potter en een, best wel dure, elektrische gitaar. Kitty Peeters-Wolf van Dream4Kids ging aan de slag en zorgde voor een onvergetelijke dag.

Voordat Noah en zijn vriend Sil in de limo stapten, werd er geproost met op een leuke dag. Er werden foto’s gemaakt, bij de limo. Daar waren alle vrienden uit zijn klas bij. Noah en Sil mochten zelfs op het dak van de limo zitten. De volgende stop was bij Shoeby in Zevenaar. Noah mocht een nieuwe outfit kiezen en ook Sil kreeg een nieuw T-shirt. “Sil wist trouwens ook van niets, hij is namelijk niet zo goed in het bewaren van geheimen.” Er werd lunch opgehaald bij stadsbruncherie De Groen en daarna reed de limo naar de Rozet in Arnhem, waar Noah en Sil zangles kregen van niemand minder dan Linda Wagenmakers. Noah en Sil leerden hoe ze hoge en lage noten kunnen halen en hoe je zingt met je hele lichaam. Leerzaam voor de volgende stop: de studio van Sound & Vision in Arnhem. Daar werd het liedje opgenomen dat Noah samen met Sil maakte voor zijn broertje Chasin. Het liedje heet ‘Don’t Go’. De boodschap is dat Chasin s te jong is om te sterven en het vertelt over alle dingen die hij leuk vindt. Noah en Sil hadden veel aan de tips van Linda en ze vinden het liedje nog mooier geworden dan ze hoopten.

Na de opname gingen Noah, Sil en Kitty weer terug naar Zevenaar. Bij de Vondelhoek aten ze Miso soep, gekarameliseerde aubergine met dashi saus en sushi van Sushi Kai, met patat en een ijsje toe. Er wachtten echter nog meer verrassingen. Bij Pandje 14 hadden zich alle mensen verzameld die belangrijk zijn voor Noah en Sil. Daar werd het liedje nog een keer uitgevoerd. De lekkere hapjes van Jumbo Heemskerk en de apparatuur van Karaoke Concurrent zorgden ervoor dat het een heel feest werd. 

Een feest dat nog niet afgelopen is. Noah en Sil mogen nog naar de generale repetitie en de live show van het Junior Songfestival. Ze kregen een tegoedbon voor Escapetown Amersfoort, dat een nabootsing is van het kasteel uit de serie Harry Potter. De grote Harry Potter-fan kreeg ook de hele boekenserie en een speciaal door Dromelijn voor hem gemaakte Harry Potter-lamp. Als klap op de vuurpijl kwam Hendrika, die ook vrijwilligers is bij Dream4Kids binnenlopen met een prachtige elektrische gitaar. Samen met z’n vader mag Noah naar Lowlands, naar een optreden van zijn favoriete artiest Lewis Capaldi.

Noah en Sil hebben beloofd dat als ze bekende Nederlanders worden, zij zich ook gaan inzetten voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het voelt nu al een beetje zo, de zaterdag na de Droomdag was Noah al bij Omroep Gelderland op de radio en nu weer een interview voor de krant. De opname van het liedje komt 31 mei bij Omroep Gelderland op social media.

Dream4Kids
De landelijke stichting Dream4Kids organiseert sinds 2003 Droomdagen voor kinderen tot en met 12  jaar met ernstige trauma’s. Dat kan zijn als ze opgroeien met ernstig zieke gezinsleden, maar ook na een vechtscheiding, misbruik of verwaarlozing. Het gaat altijd om kinderen die worden doorgestuurd door een zorgprofessional. Dat gebeurt op een moment dat het net weer beter gaat, als extra stimulans om weer een beetje positief naar de wereld te kijken.

Er is altijd geld nodig, de stichting zoekt daarom sponsoren. Het geld is nodig voor kantoorkosten, pr en de clubdag die elk jaar plaatsvindt met oud-deelnemers. Dan hebben de kinderen toch nog weer even een dag om te genieten, samen met andere kinderen die iets vervelends hebben meegemaakt. Voor de Droomdagen worden meestal wel sponsoren gevonden die meewerken. Kitty heeft maar één keer nee gehoord. Er worden ook altijd vrijwilligers gezocht. Kitty is als vrijwilliger bij Dream4Kids binnengerold omdat haar kinderen ook een Droomdag hebben gehad. Zij loopt met tien dames mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Wie haar wil sponsoren kan dat doen via:


www.devierdaagsespon-sorloop.nl/actie/kitty-peeters

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal