Het bestuur van Seniorenclub Onder Ons aan het rummikuppen. Foto: Marlous Velthausz
Het bestuur van Seniorenclub Onder Ons aan het rummikuppen. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Onder Ons brengt senioren onder elkaar

Maatschappij

LENGEL - Seniorenclub Onder Ons uit Lengel is opgericht op 22 mei 2006 en bestaat dus al bijna twee decennia. Iedere derde dinsdag van de maand komen ze bijeen vanaf 14.00 uur in ’t Bosman Huus aan de Antoniusstraat in Lengel. “Het is altijd een klein feestje.”

Door Marlous Velthausz

“Veel senioren weten de weg wel te vinden naar ’t Bosman Huus”, vertelt penningmeester Alfred Kock. “Het is er altijd gezellig, we drinken een kopje koffie, leggen een kaartje, spelen spelletjes en praten en lachen veel met elkaar.” De spellen variëren van sjoelen, kaarten, oud-Hollandse spelen, rummikub, bingo en er is zelfs een baan om jeu de boules te spelen.

Seniorenclub Onder Ons Lengel is blij dat ze een goed onderkomen hebben in ’t Bosman Huus. Ze voelen zich er thuis. De goede parkeermogelijkheden, gelijkvloerse ruimtes, de ventilatie en vooral de hartelijke bediening door de vrijwilligers zorgen er voor dat het iedere derde dinsdag van de maand, met uitzondering van juli en augustus, een feestelijke happening wordt.

Samen eropuit
Het jaarprogramma ligt inmiddels weer klaar en enkele punten daaruit zijn: op 20 september is er een ledenvergadering met onder andere de bestuursverkiezing en het vaststellen van het jaarprogramma. Op 13 december vindt het traditioneel kerstdiner plaats met een optreden van Hermien Kleinpenning uit Zeddam. Op 17 januari 2023 wordt er een Nieuwjaarsborrel gedronken en daarna wordt er bingo gespeeld. Het jaarlijks uitstapje staat gepland op 16 mei 2023 en gaat deze keer naar Harderwijk en Elburg.

“Door samen eropuit te gaan, ontmoet en spreek je elkaar op een andere manier, vandaar dit gezamenlijke uitje. Meestal is het een busreis en daar zijn we maar wát trots op, want ieder jaar gaan we ergens anders naar toe en hebben we toch altijd weer een bus vol met vrolijke senioren”, vertelt Kock.

Seniorenclub Onder Ons Lengel wil nog graag nieuwe leden erbij hebben en houdt daarom op dinsdag 20 september een inloopmiddag. Iedereen is hier van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Het lidmaatschap kost 15 euro per jaar. Voor meer info kun je contact opnemen met Alfred Kock 06-53838723.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal