Rens Scholten, de koning van 2022. Foto: PR

Rens Scholten, de koning van 2022. Foto: PR

PR

Rens Scholten nieuwe kermiskoning van Azewijn

Maatschappij

AZEWIJN - Ook al zat het weer niet helemaal mee, Azewijn kan terugkijken op een geslaagde kermis. De nieuwe kermiskoning werd na een spannende strijd Rens Scholten en de processie werd voor de 200ste keer gehouden. Het hele dorp genoot volop van de festiviteiten in de grote tent op het Pastoor van Halplein. De kinderen vermaakten zich volop met de attracties, die in de straat stonden opgesteld.

Op zaterdagavond werd de kermis afgetrapt met de taptoe met medewerking van fanfare St. Joseph, Popkoor U-nique, drumband Goede Oogst en Schutterij Wilhelmina Azewijn. De publieke belangstelling in de tent was groot.
De traditionele processie kon gelukkig dit jaar weer doorgaan. Het was de 200ste keer dat dit mooie gebruik in het dorp te beleven was. Alle vrijwilligers zijn druk in de weer geweest om alles tot in de puntjes goed te verzorgen en dat was goed te zien. Zondagmiddag was de rondgang in het dorp samen met het Walburgisgilde uit Netterden. Vervolgens werd de kermis officieel geopend door de bielemannen en was er een vendelhulde. De feestelijkheden werden voortgezet in de tent met medewerking van PAS OP!
Maandag werd de rondgang door het dorp vervolgd met het vogelschieten. Het was tot het eind toe een spannende strijd. De hals was voor Dustin Steverink, sw staart voor Joyce Boksem, sw linkervleugel voor Willy Hermsen en de rechtervleugel voor Ronald Jansen. Uiteindelijk wist Rens Scholten de romp naar beneden te halen. Hij verkoos zijn vrouw Mareille tot zijn koningin. ’s Middags werden hen de versierselen omgehangen door oud-koning Gerjan Hansen en werd er gezellig gefeest in de tent met Free-line. Bij het vogelknuppelen was Narell Keizer goed op de dreef: zij wist met haar worp de hele vogel bijna in één keer naar beneden te halen.
Op de afsluitende dinsdag was er het sterschieten en jeugdschieten. Ook hier was het weer spannend, met name bij het jeugdschieten. Hidde Jansen wist uiteindelijk de romp naar beneden te schieten. Sofie Arendsen, Thijs Schenning en Jeroen Klein Obbink haalde de hals, staart en vleugels naar beneden. Bij het sterschieten was Jeroen Huntink de beste. ’s Avonds verrichtte Marja van Dijk van Van der Reijt en Reijenga netwerk notarissen de trekking van de kermisloterij en werd een zeer geslaagde kermis afgesloten.
De volledige trekkingsuitslag is als volgt: 1ste prijs (250 euro) is gevallen op lotnummer 0446; 2de prijs 0932; 3de prijs 0284, 4de prijs 0010; 5de prijs 0832; 6de prijs 1702; 7de prijs 1503; 8ste prijs 1733; 9de prijs 0777; 10de prijs 0724; 11de prijs 0043; 12de prijs 2602; 13de prijs 1206; 14de prijs 2274; 15de prijs 1031. De prijzen zijn tot en met 1 januari volgend jaar af te halen bij Marco Helmes, na 19.00 uur. Graag vooraf even bellen 0314-651512.
Op maandag 10 oktober beginnen om 20.30 uur de jaarlijkse schietwedstrijden in het Aschwinhuus. Zeven weken lang kan men meedoen aan pistoolschieten, kruisboogschieten en luchtgeweer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant