Binnenkort wordt het Klompenpad officieel geopend. Foto: PR Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Binnenkort wordt het Klompenpad officieel geopend. Foto: PR Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Klompen aan, rugzak op en gaan

Maatschappij

Feestelijke opening Kelrepad, het nieuwe Klompenpad in Kilder

KILDER - Op vrijdag 21 oktober is de feestelijke opening van het Klompenpad Kelrepad door het buitengebied van Kilder. 

Wethouder Henk Groote van Montferland, Heidi Peters van initiatiefgroep Klompenpad en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) onthullen op die dag het startpaneel in het bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren.
De start is om 15.00 uur in ’t Kelrehuus, Zuiderstraat 12 in Kilder met een optreden van Henri Welling. Alle inwoners zijn welkom. Daarna volgt een wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Het verhaal van de streek
Het Kelrepad vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route voert lopers door het boerenland, het Bergherbos en glooiend landschap met biologische akkers.

Vrijwilligers
Vrijwilligers hebben de afgelopen jaren het nieuwe Klompenpad ontwikkeld onder begeleiding van SLG.
Het werd mede mogelijk dankzij de medewerking van particuliere grondeigenaren, het waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten en gemeente Montferland. De wandelroute is medegefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Montferland en de Nationale Postcode Loterij.
De klompenpadwerkgroep beheert en onderhoudt de route, loopt geregeld de route na en vervangt stickers en bordjes. Wie hiervoor belangstelling heeft, is van harte welkom op donderdag 3 november om 19.30 uur in ‘t Kelrehuus in Kilder om te horen wat dit inhoudt en of men zich wil aansluiten.

Het Kelrepad is het 142ste Klompenpad in Nederland en het tweede Klompenpad in de gemeente Montferland waar eerder al het Staickheimerpad in Stokkum werd gerealiseerd.

Brochure en app
Het Kelrepad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer verkrijgbaar bij buurtsupermarkt Lanke in Kilder en VVV’s in de regio.
Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van particuliere grondeigenaren. Om vee en wild niet te storen geldt de regel dat honden verboden zijn.

Meer informatie over de route, landschap en cultuurhistorie is per 21 oktober beschikbaar via de Klompenpaden-app. Een folder is te downloaden op www.klompenpaden.nl of op de Facebookpagina.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal