De weggeefwinkel-bus, die Re-Free voor ogen heeft. Foto: PR

De weggeefwinkel-bus, die Re-Free voor ogen heeft. Foto: PR

Stichting Re-free

Help stichting Re-Free aan rijdende weggeefwinkel

Maatschappij

‘s-HEERENBERG - Re-Free, de stichting die Renate Brandsen uit ‘s-Heerenberg dertien jaar geleden startte, wil haar bereik vergroten. De stichting is een weggeefwinkel die minderbedeelden en mensen in armoede helpt door het gratis weggeven van kleding, huishoudelijke spullen, speelgoed, boeken, cd’s, dvd’s en veel meer. Tegen een kleine onkostenvergoeding van één euro kan iedereen zoveel spullen halen als hij/zij nodig heeft. Omdat veel mensen niet naar de stichting kunnen komen is Re-Free een donatieactie gestart voor een bus, waarmee deze mensen thuis bezocht kunnen worden.

Het gaat om mensen met een beperkt budget, oudere mensen, of mensen die te ver weg wonen of simpelweg mensen zonder vervoer. Met een speciale bus ‘Re-Free On Wheels’ zou de stichting naar ze toe kunnen. Ook het bezoeken van bejaardentehuizen of verzorgingshuizen staat op de planning.
De stichting heeft nagenoeg geen inkomen. Vanuit de kleine donaties die binnenkomen zou de stichting een bus kunnen verzekeren, wegenbelasting betalen, tanken en onderhouden. Maar de aanschafkosten van 18.000 euro zijn er niet. Daarom is er een fundraise-actie opgezet voor zo’n bus. Die is al volledig ingericht. Kleding wordt hangend vervoerd en andere spullen kunnen in kratten. Stichting Re-Free kan er dus direct mee aan de slag.
Re-Free is een stichting met een ANBI-status. Dat wil zeggen dat donaties fiscaal aftrekbaar zijn. Deze zijn welkom via onderstaande website.


whydonate.nl/nl/fundraising/re-free-on-wheels

Logo Stichting Re-free. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant