De bieb biedt hulp bij de digitale belastingaangifte. Foto: PR

De bieb biedt hulp bij de digitale belastingaangifte. Foto: PR

Bibliotheek Montferland helpt bij belastingaangifte

Maatschappij

‘s-HEERENBERG - Vanaf 1 maart kan de belastingaangifte over 2022 worden opgemaakt en ingediend. Dat kan een lastige klus zijn, en iedereen die daarbij hulp nodig heeft kan in maart en april terecht in Bibliotheek Montferland. 

In de bibliotheken in Didam en ’s-Heerenberg bieden belastingadviseurs ondersteuning bij het opstellen van de (digitale) aangifte over 2022. Ook mensen die zelf hun aangifte willen doen, kunnen in de bibliotheek terecht om gebruik te maken van computers en internet. De hulp én de computerfaciliteiten zijn gratis, ook voor niet-leden van de bibliotheek. Een vrijwillige bijdrage voor de adviseurs is natuurlijk mogelijk.
In Bibliotheek Didam werkt de belastingadviseur alleen op afspraak. Een afspraak maken kan in de bibliotheek of telefonisch via 0316-221184. In Bibliotheek ’s-Heerenberg zijn er inloopmiddagen op iedere dinsdag in maart en april. De adviseur is dan aanwezig van 13.30 tot 16.00 uur.
Burgers moeten voor hun aangifte bij de Belastingdienst inloggen met de DigiD-app of met een sms-controle. Het is daarom raadzaam om de gegevens én de smartphone mee te nemen naar de bibliotheek. Wie nog geen DigiD, DigiD-app of sms-controle heeft kan bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek terecht met alle vragen over de digitale overheid. Medewerkers denken mee en geven informatie.
Om beter te leren omgaan met de computer, internet en websites van de overheid biedt de bibliotheek cursussen en workshops aan. Vraag naar de mogelijkheden of kijk op de website.


www.bibliotheekmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal