Kinderen genieten én leren van voorlezen. Foto: PR

Kinderen genieten én leren van voorlezen. Foto: PR

FatCamera

Speciale voorleesmiddag in Bibliotheek Didam

Maatschappij

DIDAM - Woensdagmiddag is voorleesmiddag in Bibliotheek Montferland. Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Moedertaal is die middag op woensdag 22 februari heel speciaal. In de vestiging van de bieb in Didam krijgen de kinderen dan verhalen te horen in meerdere talen, zoals Tigrinya, Arabisch en Engels. De speciale voorleesmiddag is van 15.30-16.30 uur.

Voorlezen is heel belangrijk. Kinderen krijgen zo nieuwe woorden en zinnen te horen, waardoor ze beter in taal worden. Het is heel goed als ouders praten en voorlezen in de taal die ze het best spreken. Dat is vaak de taal die ze zelf als eerste leerden van hún ouders: de moedertaal. Dat kan Nederlands, Turks of Arabisch zijn, maar bijvoorbeeld ook Achterhoeks of Liemers. Voorlezen gaat het best in de taal van het hart.
Alle Achterhoekse bibliotheken vieren de Internationale Dag van de Moedertaal met voorleesbijeenkomsten waarin veel talen aan bod komen. Naast het voorlezen krijgen ouders tips en kunnen zij (prenten)boeken in meerdere talen bekijken. In de bibliotheek zijn er bijvoorbeeld boeken in het Arabisch, Engels, Oekraïens en Turks. Ook online zijn er prentenboeken en voorleesfilmpjes.
Meer info op de website.


www.bibliotheekmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal