De Achterhoekse regenboogvlag. Foto: PR
De Achterhoekse regenboogvlag. Foto: PR

Achterhoek Pride is terug in juni 2023

Maatschappij

ACHTERHOEK - De succesvolle eerste editie van de Pride Achterhoek in 2022 krijgt een vervolg. Juni 2023 wordt opnieuw Achterhoek Pride Maand. Een maand waarin de organisatie mensen wil samenbrengen en wil vieren hoe divers en kleurrijk de Achterhoek is. Dat iedereen erbij hoort, ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. Voor de nieuwe editie is men op zoek naar enthousiaste deelnemers en nieuwe initiatieven.

De Achterhoek Pride in 2022 is begonnen in een paar gemeenten. “Maar het positieve effect is merkbaar: bijna alle Achterhoekse gemeenten spreken nu over het worden van een Regenbooggemeente! En/of over het meedoen aan de Achterhoek Pride in 2023.”

De organisatie van Achterhoek Pride roept iedereen op initiatieven die binnen het thema passen aan te melden. “Dat kunnen activiteiten zijn die ook in 2022 plaatsvonden, zoals lezingen, tentoonstellingen, een regenboog-kerkdienst en heerlijke regenbooggebakjes. Maar we zijn op zoek naar nóg meer initiatieven. Dat kunnen kleine initiatieven zijn, zoals aandacht op school, binnen een bedrijf, organisatie en/of sportvereniging. Maar ook lezingen of debatten over regenboogonderwerpen, voorlichtingen in culturele en/of buurtcentra in samenwerking met onderwijs, jeugd- en jongerenwerk. Of ontmoetingsavonden en netwerkbijeenkomsten waarbij organisaties kennis maken met kleurrijke en diverse mensen. En theater- en filmavonden, exposities, feestavonden etc. Met als hoogtepunt een pridewalk of een feest in de stad of het dorp.”

Aanmelden
Organisaties en ondernemers die diversiteit en inclusiviteit willen uitstralen en willen meedoen aan de Achterhoek Pride 2023 kunnen zich melden bij de organisatie. “Natuurlijk kunnen wij meedenken en handvatten bieden. Voor meer informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar info@achterhoekpride.nl.”

Meer informatie op de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal