Peter Bob Peerenboom en Anja Nieuwenhuis van de Voedselbank nemen de cheque van Robert Baars en Ron Ketelaar van Kab Accountants en Belastingadviseurs in ontvangst. Foto: PR

Peter Bob Peerenboom en Anja Nieuwenhuis van de Voedselbank nemen de cheque van Robert Baars en Ron Ketelaar van Kab Accountants en Belastingadviseurs in ontvangst. Foto: PR

Kab Accountants en Belastingadviseurs

Kab-avontuur levert 17.500 euro op voor Voedselbank

Maatschappij

DOETINCHEM/DIDAM - Een tocht over 8.000 kilometer naar de Noordkaap. Die uitdaging gingen Robert Baars en Ron Ketelaar aan namens Kab Accountants en Belastingadviseurs. “Het was met recht een enorm avontuur en niet te omschrijven zó mooi. De Noordkaap zelf met de metalen wereldbol, maar zeker ook de weg ernaartoe”, concluderen Ron en Robert. En zeker zo mooi was het bedrag dat zij met hun gesponsorde tocht ophaalden voor de Voedselbank: 17.500 euro.

Aan de expeditie, van 28 januari tot 4 februari, namen dertien teams deel. “Het is zeker niet vanzelfsprekend dat de Noordkaap bereikt wordt. De weg die leidt naar het uiterste puntje van ons continent is vaak niet begaanbaar en zeker het laatste stukje is regelmatig afgesloten. Zo ook kort voordat wij aankwamen. Die laatste 15 kilometer is uiteindelijk voor ons begaanbaar gemaakt door speciaal ingehuurde sneeuwschuivers”, vertelt Robert.
De terugweg had spectaculaire routes door Noorwegen. Daar werd nog een temperatuur van -32 graden Celsius aangetikt. “Op die extreme weersomstandigheden kun je je niet voorbereiden. Het was een enorme ervaring!”

Trots
Door deze uitdaging aan te gaan is er een bedrag opgehaald van maar liefst 17.500 euro. “Wij zijn ontzettend trots dat we namens alle sponsoren dit prachtige bedrag voor de Voedselbank bij elkaar hebben gekregen”, aldus de twee avonturiers. Op vrijdag 10 maart werd het bedrag geopenbaard aan de voedselbank en werd de cheque overhandigd aan voorzitter Peter Bob Peerenboom en bestuurslid Anja Nieuwenhuis: “Wij zijn heel dankbaar dat we deze cheque in ontvangst mogen nemen.! Om maar in de Noordkaap-termen te spreken: hiermee kunnen we vele gezinnen die in de kou staan, uit de kou halen. Namens deze gezinnen danken wij Ron, Robert en alle sponsoren voor deze gulle gift.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal