Wethouder Wolsing (tweede van rechts) met haar team. Foto: Present Montferland

Wethouder Wolsing (tweede van rechts) met haar team. Foto: Present Montferland

Present Montferland

Team wethouder Wolsing helpt alleenstaande vrouw

Maatschappij

MONTFERLAND - ‘Leuke inwoner om te helpen, prachtige locatie, prima klus en goede sfeer onderling’. Dat kenschetst het allereerste Presentproject van wethouder Ingrid Wolsing, die de fractievoorzitter van de PvdA en twee beleidsmedewerkers had meegebracht. De vier vrijwilligers hielpen een alleenstaande vrouw bij het voorstrijken van de muren in haar woonkamer van haar nieuwbouwwoning waar ze sinds eind vorig jaar woont. Omdat de vrouw dit niet zelf kan en geen geld heeft om een professional in te huren klopte haar begeleider van Pardijs Begeleiding aan bij Present.

Wethouder Wolsing had bij het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst in december al aangegeven, dat ze vanuit de gemeente Montferland graag een Presentproject wilden uitvoeren. En nu was het dan zo ver. Het resultaat van een ochtend hard werken door team-Wolsing mocht er zijn. Alle muren waren voorgestreken en daarnaast was er een leuke ontmoeting met de bewoonster, die erg blij was met de hulp. Binnenkort gaat een andere groep vrijwilligers via Present de wanden sausen, zodat de woning van de vrouw helemaal af is en verder gezellig kan worden ingericht.

Over Present
Present slaat een brug tussen groepen vrijwilligers die iets van hun tijd en talenten willen geven en kwetsbare mensen die daarmee geholpen worden. Vaak geeft de inzet van een groep een positieve boost aan degene die wordt geholpen, zodat die weer op eigen kracht de draad kan oppakken. De ontmoeting is daarom soms nog belangrijker dan het klaren van de klus.
Wie wil helpen kan contact opnemen met Present. Dan wordt een passende klus gezocht. Aanmelden via e-mail: marije.klein@presentmontferland.nl of tel. 06-23073168 . Meer informatie over Present op de website.


www.presentmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal