Het logo van de vrijmetselaars. Foto: PR

Het logo van de vrijmetselaars. Foto: PR

Vrijmetselaars openen deuren van eigen gebouw

Maatschappij

’s-HEERENBERG - Na een rijke geschiedenis van 140 jaar markeert de Vrijmetselaarsloge Broedertrouw een bijzondere mijlpaal met de verwerving van een eigen gebouw in ’s-Heerenberg. De loge nodigt geïnteresseerde mannen uit voor een open avond om 18 september, om de sfeer te proeven.

Sinds haar oprichting maakte Broedertrouw gebruik van vergaderzalen in horecagelegenheden in Doesburg, Doetinchem, ’s-Heerenberg en Zeddam.  De loge is verheugd om nu voor het eerst in haar geschiedenis belangstellenden uit de regio te kunnen ontvangen in haar eigen onderkomen.
Al 140 jaar is de loge een veilige plek voor bezinning, zelfontplooiing en broederschap. De geschiedenis van Broedertrouw weerspiegelt een toewijding aan traditionele waarden en spiritualiteit. Gedurende die 140 jaar heeft de loge haar leden een omgeving geboden waarin ze zichzelf konden ontwikkelen en spirituele verrijking konden vinden. Met het nieuwe eigen gebouw zet Broedertrouw haar missie voort en opent ze tegelijkertijd de deuren voor belangstellenden.
Speciaal voor de open avond heeft vrijmetselaar Frans Derksen een lezing voorbereid met als titel: ‘Kennismaking met de Vrijmetselarij’. Hij zal ingaan op vooral wat de Vrijmetselarij níet is, maar wat het hem wèl geeft. Na afloop kan men in gesprek gaan met leden en inzichten delen onder het genot van een borrel en bite.
De open avond is op 18 september van 19.30 tot 21.30 uur aan de Zeddamseweg 11-a in ’s Heerenberg. Meer informatie en aanmelden op de website.


www.logebroedertrouw.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal