Rick, Saar en Melanie en vriendinnen Lis, Merel, Anna en Lotus. Foto: Roel Kleinpenning

Rick, Saar en Melanie en vriendinnen Lis, Merel, Anna en Lotus. Foto: Roel Kleinpenning

Opnieuw een record: ruim 4 ton bij elkaar gezwommen voor Fight cancer

Maatschappij

BRAAMT - De vierde editie van Swim to fight Cancer Achterhoek werd een groot succes: er werd maar liefst 401.323 euro opgehaald - een recordbedrag. Dit werd zondag 10 september tijdens het zwemevent in recreatiegebied Stroombroek bekend gemaakt door projectleider Margot Verhagen.

Door Kelly Heerink

Ook niet eerder had het zwemevent zoveel deelnemers en businessteams: maar liefst 421 in totaal. Alle zwemhelden, maar ook alle vrijwilligers, sponsoren, horeca, muziekoptredens, donateurs, bezoekers en samenwerkingspartijen maken het verschil door een vuist te maken tegen kanker. Het bedrag is weer een stap dichterbij naar meer wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via Stichting Fight cancer.

Deelnemers
De vriendinnen Lis, Merel, Anna en Lotus uit Doetinchem deden mee met de Kids Swim; ze haalden als kwartet 1091 euro op. Zeddammer Rick zwom de Swim voor volwassen. Partner Melanie kwam aanmoedigen met de elf maanden dochter Saar. Melanie liep in 2010 met bedrijf Holland Casino de Alpe d’Huez voor Stichting Kinderen Kankervij (KiKa).

fightcancer.nl/achterhoek


Het eindbedrag. Foto: Henk den Brok 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal