Wethouder Henk Groote overhandigt de Kunstwerkprijs aan Lieke van Hal en Tessa van Bosch (Groep 8 van de Mariaschool in ’s-Heerenberg). Foto: Guido Groenendijk

Wethouder Henk Groote overhandigt de Kunstwerkprijs aan Lieke van Hal en Tessa van Bosch (Groep 8 van de Mariaschool in ’s-Heerenberg). Foto: Guido Groenendijk

Sjors blijft populair bij basisschooljeugd

Maatschappij

MONTFERLAND - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vrienden van basisschoolleerlingen in gemeente Montferland. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat gemeente Montferland in 2013 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. De inschrijvingen zijn deze maand van start gegaan.

Dansen, basketbal, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Montferland ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Via Sjors Creatief maken de leerlingen kennis met allerlei leuke creatieve activiteiten. Daar kunnen ze vaak gratis (of voor een klein bedrag) inschrijven op onder meer proeflessen tekenen, schilderen, etsen, en muziek maken.

Zeer populair
Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al honderden kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog het hele jaar door, vertelt cultuurcoördinator Leontien van Kraay van Welcom.
“Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

Sjorsboekje
Sjors is een initiatief van de gemeente Montferland in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan veertig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het digitale Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Montferland hebben ontvangen. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website.


sjorssportief.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal