Velen wilden dolgraag op de foto met Sint en de pieten. Foto: Marlous Velthausz
Velen wilden dolgraag op de foto met Sint en de pieten. Foto: Marlous Velthausz

Fikse regenbui onthaalt Sint in ’s-Heerenberg

Maatschappij

’S-HEERENBERG/LENGEL – Zondagmiddag rond 14.00 uur vertrok Sinterklaas vanuit Lengel nog onder een stralende zon, maar in ’s-Heerenberg aangekomen belandde hij in een flinke regenbui.

Door Marlous Velthausz

De Sint vertrok met zijn pieten vanaf het Bosmanhuus in Lengel naar de Galamaschool in de Bongerd. Daar stond het halve schoolplein vol met kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s en werd de Goedheiligman door Harrie Peters hartelijk ontvangen. Sommige kinderen hadden een tekening gemaakt en andere kindjes wilden Sint alleen een handje geven.
Daarna vertrok het Spaanse gezelschap onder leiding van Harmonie Crescendo naar het Stadhuis in ’s-Heerenberg. Daar werden ze in een fikse regenbui ontvangen door de burgemeester van de gemeente Montferland Harry de Vries en door Maud Veenhuizen, die sinds februari benoemd is tot kinderburgemeester. Burgemeester De Vries gaf een groot compliment aan de Sint en zijn pieten, de vele vrijwilligers en Harmonie Crescendo die ondanks het slechte weer er toch nog een mooi feest van hebben gemaakt.

Iedereen werd verzocht om direct door te lopen naar het grote welkomstfeest in Kultuurhuus Heitkamp. Daar werd door de pieten een toneelstukje opgevoerd. Door een welles-nietes-spel hebben ze de staf van Sinterklaas per ongeluk in twee stukken gebroken. Op het laatst kon de staf gelukkig weer gemaakt worden en kon de Sint hem weer gebruiken.
In Kultuurhuus Heitkamp kregen de kinderen de gelegenheid om met de Sint en Piet nog op de foto te gaan en werden de kinderen getrakteerd op een lekkere zak met snoep. Tegen 16.00 uur vertrok de Sint richting kasteel Huis Bergh waar hij de komende tijd zal overnachten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal