Sinterklaas, omringd door zijn jonge fans. Foto: PR

Sinterklaas, omringd door zijn jonge fans. Foto: PR

Kinderen verwelkomen Sint in kerk Nieuw-Dijk

Maatschappij

NIEUW-DIJK - Zeker zestig kinderen hebben op zaterdagmiddag 18 november Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd in de kerk in Nieuw-Dijk. Zij waren er erg blij mee dat de Sint direct na zijn aankomst in Nederland naar Nieuw-Dijk kon komen.

Het werd een supergezellige, kleinschalige bijeenkomst. De kerk was mooi aangekleed met kleden en kussens vooraan voor de kinderen, die bijna allemaal erg mooi verkleed waren als kleine sint of kleine piet. Achter hen konden de papa’s, mama’s, oma’s en opa’s plaatsnemen. Er werden veel liedjes gezonden en de kinderen vonden het erg leuk om op het podium (voorheen altaar) te komen om voor te zingen of met de sint te praten. Ook waren er in de kerk spelletjes neergezet door de activiteitencommissie, waar de sint en zijn pieten volop aan meededen. Er was koffie/thee/ranja met speculaas.

De activiteitencommissie die zeer tevreden was met de opkomst maakt zich nu op voor het volgende evenement in de kerk: de kerstmarkt. Vorig jaar was het een groot succes, mede omdat het ook kleinschalig is. De 25 kramen zijn allemaal in een rap tempo aangevraagd en het belooft een leuke, gezellige, gevarieerde middag te worden. Er is een optreden van het koor Vocaal en ook de plaatselijke kroeg doet weer mee met gluhwein, warme chocolademelk en lekkere biertjes.
De kerstmarkt is op zaterdagmiddag 16 december van 14.00 uur tot 18.00 uur

De kerstmarkt keert terug. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal