Vera Artz en Christa van Dee. Foto: Sabine Stein

Vera Artz en Christa van Dee. Foto: Sabine Stein


Foto: Sabine Stein

Tentoonstelling vrouwen uit EMOJI

Maatschappij

EMMERICH - Kan ik dit echt, ik heb het nog nooit eerder gedaan? Wat is belangrijk voor mij, waar ben ik goed in en hoe kan ik mijn vaardigheden goed gebruiken? Vrouwen uit EMOJI (Emmerich en de gemeenten Montferland en Oude IJsselstreek) zochten en vonden samen antwoorden op deze vragen.

Dankzij financiering vanuit het Erasmus+ programma van de Europese Unie konden twintig deelneemsters in een eerste trainingsonderdeel op Kreta in Griekenland, ver weg van het dagelijks leven, werken aan hun professionele vaardigheden en bekwaamheden, de zogenaamde hard skills. In het tweede deel, dat plaatsvond op de groepsaccommodatie ‘t Hengeveld in Sinderen, in de gemeente Oude IJsselstreek, lag de focus juist op persoonlijke ontwikkeling, de zogenaamde soft skills. De gebruikte methodes waren net zo gevarieerd als de deelnemers zelf: Of het nu ging om schilderen met acryl, lichaamstaaloefeningen of het creëren en presenteren van hun individuele pad in de vorm van een persoonlijke collage.
Tegelijkertijd werden er ‘along the way’ foto’s en werken gemaakt, die nu te zien zijn in Schlosschen Borghees in Emmerich. “De tentoonstelling laat op indrukwekkende en creatieve wijze zien hoe verschillend de vrouwen en hun wegen zijn, maar ook hoeveel ze gemeen hebben. Het maakt geen verschil of de deelneemsters zijn opgegroeid in Polen, Duitsland of Nederland, zoals hier het geval is. Ze kunnen nu dan ook allemaal volmondig zeggen: ‘That’s me: BEA (Boundless, Empowerd & Ambitious’)”, aldus Christa van Dee, medeorganisator van de cursus.

De expositie is tot 14 februari op afspraak te bezoeken,  via Christa van Dee tel 06-1206 0820. Het adres van Schlosschen Borghees is, Hüthumer Str. 180, 46446 Emmerich am Rhein, Duitsland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal