Foto ter illustratie: Pexels
Foto ter illustratie: Pexels

Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt ‘Als verhuizing in zicht komt’

Maatschappij

DOETINCHEM - Dinsdagavond 13 februari organiseert het Alzheimer Trefpunt Doetinchem weer haar maandelijkse bijeenkomst. Mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21A in Doetinchem. Deze avond wordt het thema ‘Als verhuizing in zicht komt’ behandeld. 

De zorg voor iemand met dementie wordt vaak steeds zwaarder. Zeker als diegene op een gegeven moment 24 uur per dag verzorging en aandacht nodig heeft. Verhuizing naar een verpleeghuis is dan soms het beste alternatief. Dit is een ingrijpende gebeurtenis, zowel voor de persoon met dementie als voor mantelzorgers. Hoe kun je dit proces zo soepel mogelijk laten verlopen? Hierover komt een casemanager dementie ons inlichten. 

Alzheimer Trefpunt Doetinchem heette in het verleden Alzheimer Café Doetinchem. Omdat het woord Trefpunt beter de lading dekt, is er ruim drie jaar geleden voor gekozen de naam te veranderen in Trefpunt. Alzheimer Trefpunt Doetinchem is verbonden aan Alzheimer Nederland. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten bespreekt de gespreksleider van het Trefpunt met een deskundige een thema. De bijeenkomsten worden georganiseerd voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en anderen belangstellenden. Je krijgt er informatie over (omgaan met) dementie en antwoord op je vragen. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Daardoor is het ook een ontmoetingsplek voor gezelligheid en sociaal contact. 

De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt vindt plaats bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21 A in Doetinchem. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. In verband met de maximum capaciteit van de locatie heeft het de voorkeur dat u zich van tevoren via de mail aanmeldt. Aanmelding via: at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl.

Meer informatie over Alzheimer Trefpunt Doetinchem vind je hier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant