Afbeelding
PR

Dubbel orgelconcert

Muziek

NIEUW-DIJK - Op zaterdag 2 juli zal er een dubbel orgelconcert plaatsvinden in de Antonius van Padua kerk te Nieuw-Dijk. 

Het is de bedoeling dat ’s middags om 16.00 uur Martin Zonnenberg plaatsneemt op de orgelbank. ’s Avonds om 20.00 uur zal Gert van Hoef de veelzijdigheid van het orgel ten gehore brengen.
Beide heren hebben een grote staat van dienst als het aankomt op het bespelen van het orgel. Martin Zonnenberg is bekend van tv, met name van programma’s als Nederland Zingt bij de EO. Gert van Hoef geniet een wereldwijde bekendheid, met name door het aantal volgers dat hij heeft op YouTube.
De bedoeling is dat beide organisten de veelzijdigheid van het recent geplaatste orgel gaan laten horen. Het orgel is afkomstig uit de Cultuurkoepel Heiloo en krijgt nu een tweede leven in Nieuw-Dijk.
Tussen de twee concerten door is er voldoende gelegenheid om ergens een hapje te gaan eten.
De opbrengst van deze avond is bestemd voor de Stichting Hulp Oost Europa. Het geld zal door deze stichting worden ingezet voor hulptransporten naar de vluchtelingen in en rond Oekraïne. Er zal dan ook worden gecollecteerd voor dit doel deze avond.
De avond wordt georganiseerd door de Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland. Een stichting die zich als doel heeft gesteld het promoten van de vele mooie orgels die Nederland rijk is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant