Jubileumconcert Amicitia 105 jaar in 2018. Foto: PR
Jubileumconcert Amicitia 105 jaar in 2018. Foto: PR PR

Muziekvereniging Amicitia laat van zich horen

Muziek

LOIL - Op zondagochtend 22 mei om 10.30 uur pakt Amicitia muzikaal uit en laat letterlijk van zich horen met een luchtig concert. Zowel de jeugdleden als de orkestleden komen hierbij aan bod.

Een afwisselend programma waarbij onder meer het orkest Yellow Mountains, Total Toto en La Storia ten gehore zullen brengen.
De jeugd in opleiding: Fiene op blokfluit, Bram op de bugel en Kirsten op dwarsfluit laten ook van zich horen. Bovendien zal de slagwerksectie bestaande uit een drietal jeugdleden (Eline, Otto en Mare) en drietal volwassen leden een tweetal nummers, waarvan één die door dirigent Michael van den Broeck geschreven is, voor het eerst uitvoeren.

Vanzelfsprekend is het stijlvolle decor voor deze ochtend het Hart van Loil (Kerk).
Na twee jaar corona mag en kan er weer een concert worden gegeven. Een vast onderdeel van het concert is altijd het huldigen van jubilarissen.

Jubilarissen
Doordat er twee jaar geen concert is geweest, heeft de muziekvereniging ook twee jaar lang geen jubilarissen kunnen huldigen. “Maar nu gaan we dat goedmaken”, aldus woordvoerder Denny Harmsen. “Tonny, Marjolein, Mirna, Mark, Denny, Jos, Harry en Laurens zullen in de schijnwerpers worden gezet.”

Feliciteren
De kerk is vanaf 10.15 uur open en de toegang is gratis. Vooraf wordt koffie en thee tegen betaling aangeboden. Na afloop is er gelegenheid om de jubilarissen persoonlijk te feliciteren. En niet te vergeten gezellig nog met elkaar iets te kunnen drinken. Enkele hapjes mogen daarbij niet ontbreken en worden aangeboden door de vereniging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant