De slagwerkgroep treedt op tijdens het eerste jubileumconcert op 3 april. Foto: Th. Berendsen
De slagwerkgroep treedt op tijdens het eerste jubileumconcert op 3 april. Foto: Th. Berendsen Theo.Berendsen

Tweede jubileumconcert D.E.S. Nieuw-Dijk

Muziek

NIEUW-DIJK - Zondagmorgen 26 juni geeft muziekvereniging D.E.S. weer een jubileumconcert in zaal Steak’m in Nieuw-Dijk. Het concert begint om 10.30 uur en de toegang is gratis.  Er zijn optredens van de slagwerkgroep en van fanfare D.E.S. Ook worden enkele trouwe leden gehuldigd.  

Sinds voorjaar 2018 staat fanfare D.E.S. onder leiding van Jilt Jansma. De slagwerkgroep heeft vanaf de oprichting in 2011 Edwin Rosmulder als dirigent. Beide orkesten vullen een deel van het concert met een nieuw en gevarieerd programma.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op 31 mei 2021 heeft D.E.S. 2 jubileumconcerten gepland. Het eerste jubileumconcert was op 3 april waarbij ook de jubilarissen van 2020 en 2021 werden gehuldigd. Door corona waren de concerten en huldigingen uitgesteld.
De Nieuw-Dijkse vereniging werd op 31 mei 1921 opgericht en is al 100 jaar een vaste waarde in het dorp. Fanfare D.E.S. is opgericht in 1921 en speelt in de afdeling Divisie III (voorheen Uitmuntend). De vereniging bestaat uit 45 werkende, 20 jeugd- en bijna 100 steunende leden, die de vereniging een (financieel) warm hart toedragen.


fanfaredesnieuwdijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal