St.Jan. Foto: PR
St.Jan. Foto: PR PR

Vier het feest van muziekvereniging St. Jan Kilder mee

Muziek

KILDER - Muziekvereniging St. Jan Kilder viert op 25 juni haar 75-jarig bestaan met een jubileumconcert. Twee jaar later dan gepland, we kennen de reden. Speciale gast is de band SLAMM. In de feesttent op het schuttersveld wordt een spetterend feestprogramma gespeeld.

De malletband opent de feestelijke avond om 19.00 uur. Met bekende nummers als Don’t You Forget about me, Mamma Mia en de Happy Hardcore Medley wordt de toon gezet. De harmonie begint haar optreden samen met leerlingen van de blazersklas. Zij laten dit concert letterlijk voor het eerst van zich horen. Het programma wordt, onder leiding van dirigent Jan Nellestijn, steeds feestelijker. Na het indrukwekkende O Fortuna uit Carmina Burana, volgt een rustmoment met Sound of Silence. Daarna komt ook SLAMM meedoen, met Livin’ la Vida Loca en Barcelona, waarin de fantastische stem van zangeres Mariska van Houts te horen is. Hét succesnummer van het vorige jubileumconcert, Mother Earth, mag zeker niet ontbreken. Na Feeling Good van Michael Bublé, hits uit Grease en jaren tachtig toppers, wordt afgesloten met een Nederlandse Feestmedley.
SLAMM neemt het feestje uiteindelijk helemaal over. Slamm is een mega allround coverband met een aanstekende drive en dito enthousiasme. Een performance met een opzwepende combinatie van show en feest. Energie, plezier en muzikaliteit spat van het podium af.
Schuttersfeest Muziekvereniging St. Jan Kilder werd vlak na de oorlog, op 3 juli 1945 opgericht als een Rooms-Katholieke Harmonie. Sponsoring, subsidie, het was er allemaal niet. Toch lukte het om in korte tijd een harmonie van de grond te krijgen. Alleen mannen konden destijds lid worden. In 2020 bestond de vereniging dus 75 jaar. Een bloeiende vereniging nu met mannen én vrouwen. Muzikanten uit de hele regio vinden het leuk om mee te spelen in het harmonieorkest. Toch blijft Sint Jan een dorpsharmonie, die de tradities van het dorp Kilder weet te waarderen. Dat wordt opnieuw duidelijk tijdens het Schuttersfeest, dat ook op 25 juni plaatsvindt. De muziekvereniging treedt op die zaterdag om 13.00 uur eerst aan om met de schutterij het Koningspaar, Keizerspaar en de vogel op te halen. Om 14.00 uur is er een Heilige Mis in de Schutterstent en daarna begint het Koningschieten.
Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de leden van de muziekvereniging en op zaterdag aan de deur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal