Henry Welling en Joop Wallerbosch treden in het Natuurtheater op samen met Gerard Hegman. Foto: Henk van Raaij
Henry Welling en Joop Wallerbosch treden in het Natuurtheater op samen met Gerard Hegman. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Lustrumfeest Natuurtheater Zeddam met Belinda Kinnaer en Henry Welling

Muziek

ZEDDAM - Natuurtheater Zeddam bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd. Zondagmiddag 21 augustus treden Belinda Kinnaer en Henry Welling, Joop Wallerbosch & Gerard Hegman op. Het lustrumfeest begint om 15.00 uur in het natuurtheater. En wie jarig is trakteert! Iedere bezoeker krijgt een gratis drankje van het theater aangeboden.

Belinda Kinnaer is geboren in Braamt en tegenwoordig inwoner van Zeddam. Haar stem leent zich voor een uiteenlopend repertoire. Ze begon haar professionele muzikale carrière in het coverbandcircuit. In de jaren ‘90 was ze de leadzangeres van diverse bands. Vanaf 1995 tot begin 2015 zong ze in de band Commercial Break, die zich in het oosten van het land jarenlang tot een van de populairste bands op kermissen, feesten en evenementen mocht rekenen. Na meer dan twintig jaar besluiten de bandleden dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen. Belinda Kinnaer begint aan een solocarrière en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Van haar debuutsingle ‘If tomorrow never comes’ werd een prachtige videoclip opgenomen in Montferland. Belinda stond  enkele weken nummer 1 in de Oranje Top-30. Haar 25-jarig jubileumconcert met een aantal bekende artiesten vond plaats in Scouwburg Amphion in Doetinchem. Naast haar eigen Nederlandstalige hits zingt ze net zo makkelijk de klassiekers van Queen of Tina Turner. Het repertoire van Belinda is eigenzinnig Nederlands met pop-invloeden en diepgang. Bekende nummers van haar zijn onder andere Zeven oceanen, Neem je leven, De tijd van je leven.

 Over Henry Welling

De singer-songwriter en troubadour Henry Welling is geboren in Kilder en ook hij woont in Zeddam. Henry’s muziek is het best te omschrijven als een mix van country, blues en talking blues (half gesproken teksten) met een vleugje pop in carnavalssfeer. Welling leerde zichzelf op zijn 12de gitaar spelen. Daarna begon hij met het schrijven van songteksten, eerst in het Engels, later in het Nederlands en Duits, uiteindelijk koos hij voor het dialect. Henry Welling schrijft vooral muziek die hij zelf leuk vindt en met humor en een verhaal. Hij speelde onder andere op de zwarte cross en deed tv-optredens bij omroep Gelderland, RTV Oost, Focus TV en de NTR.

Tekstueel zijn het veelal herkenbare verhalende liedjes met onverwachte plotwendingen. Veel humor en met oog voor de natuur, het landleven en de gewone dagelijkse dingen. De naaste omgeving als grootste inspiratiebron. Het zijn in feite films in drie minuten. En de mensen uit de streek en hijzelf spelen daarin de hoofdrol.

Kaartverkoop
De entree voor dit concert bedraagt 15 euro (inclusief een consumptie). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van het jarige Natuurtheater Zeddam of aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling. Op de website is ook al informatie te vinden en zijn er kaarten te reserveren voor de cabaretvoorstelling van Irene van der Aart, op zondag 11 september vanaf 15.00 uur.

www.natuurtheaterzeddam.nl

Belinda Kinnaer luistert het lustrumfeest van het Natuurtheater Zeddam op. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal