Jan Visser blaast de alpenhoorn. Foto: PR
Jan Visser blaast de alpenhoorn. Foto: PR PR

Concert op alpenhoorn en Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap

Muziek

KILDER - Zondag 18 september geeft het Regionaal Seniorenorkest Blaasorkest Graafschap (RSBG) een concert in het Kelrehuus in Kilder. Het concert begint om 14.30 uur. De entree is vijf euro, inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Afgelopen voorjaar zou het seniorenorkest op zondag 6 maart een concert geven in Kilder. Twee uur voor aanvang van het concert moest de dirigent afzeggen. Hij was getroffen door corona. Het orkest hoopt nu het uitgestelde concert te kunnen geven.
Tijdens het concert is er een speciaal optreden. Het orkest zal de oud-dirigent Jan Vissser van Muziekvereniging St.Jan begeleiden bij een solo op alpenhoorn. Jan is meer dan 25 jaar dirigent geweest van Muziekvereniging St.Jan Kilder en in Kilder en omstreken alom bekend. Sinds zijn pensionering speelt hij elke donderdag in het seniorenorkest de trompet.
Tijdens zijn vakanties in Oostenrijk heeft hij met hulp van de daar plaatselijk bevolking de laatste jaren gewerkt aan het maken van een alpenhoorn. Afgelopen voorjaar is het werk afgerond en heeft hij de alpenhoorn opgehaald. Op zijn verjaardag heeft hij het orkest dit jaar niet getrakteerd op gebak maar een muziekstuk geschonken voor alpenhoorn en harmonieorkest. Dit muziekstuk met de solo van Jan wordt op het concert voor het eerst uitgevoerd.
Het orkest RSBG repeteert nu al weer een paar jaar in het Kelrehuus en heeft 48 leden in een harmonie bezetting afkomstig uit de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Doesburg en Montferland.
Naast de serenade voor Alpenhoorn zal er deze midddag ook muziek tengehore worden gebracht van Andre Rieu en Queen maar ook worden er een marsen en polka’s gespeeld en worden er muzikale uitstapjes gemaakt naar Salzburg en Oost Europa. Het orkest staat onder leiding van Mark Golub.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal