Foto Taptoe 2021. Foto: PR
Foto Taptoe 2021. Foto: PR PR

Muzikale opening kermis Azewijn

Muziek

AZEWIJN - Na een zomer met heel veel zonnige dagen is de tijd nu aangekomen dat de kermissen weer in de regio zijn, zo ook in Azewijn. Het laatste weekend in september zal de kermis hier losbarsten. Voor aanvang zal de kermis muzikaal geopend worden met de jaarlijkse Taptoe.

Deze Taptoe is een samenwerkingsverband tussen verschillende verenigingen in het dorp: Dweilorkest Azum’s Aosum en Fanfare st. Joseph onder leiding van Johan van Schijndel, Popkoor U-nique onder leiding van Emma Lukassen en Schutterij Wilhelmina onder leiding van Andreas te Grotenhuis, waarbij ze de (oud)-inwoners van Azewijn en andere liefhebbers uit de regio willen laten genieten van een gevarieerd muzikaal programma. Van Böhmische Traum naar Queen en weer terug naar marsmuziek, werkelijk alles komt voorbij.
Traditioneel was de taptoe altijd bij de Mattheüs kerk. De aanstaande verkoop van het kerkgebouw en de verandering van de indeling van het kermisterrein heeft geleidt tot het besluit om de Taptoe op het voetbalveld te houden. Het voetbalveld heeft voldoende ruimte om het orkest, publiek maar ook andere show elementen toe te voegen aan de Taptoe.
De taptoe vindt plaats in de openlucht op het voetbalveld van Den Dam in Azewijn, zaterdagavond 24 september om 19.30 uur, er zijn zowel sta als zitplekken. De toegang is gratis maar een vrije gift wordt erg op prijs gesteld.

Foto Taptoe 2021

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal