De Barghse Jonges. Foto: Martin Sommers
De Barghse Jonges. Foto: Martin Sommers Robin Sommers Fotografie

Verkoop tickets voor ‘vernieuwde’ Barghse Jonges

Muziek

’S-HEERENBERG - De Barghse Jonges hebben al veel grote concerten, muziekprojecten en cd’s achter hun naam staan. Ze vinden dat het nu tijd is geworden om een andere draai aan hun optredens te geven. Er volgt daarom komend jaar een kleinschalig en intiem theaterproject in het Barghse Huus. De kaartverkoop voor de vier concerten is vandaag van start gegaan.

Door Marlous Velthausz

Corona heeft in 2020 veel vertraging opgeleverd bij de vijftienkoppige band. De leden waren alweer een paar keer begonnen met oefenen, maar moesten steeds weer tijdelijk stoppen.
“We zijn daarna bij elkaar gekomen en hebben overlegd of we op deze manier wel door wilden gaan”, vertelt woordvoerder Marcel Giezenaar. “We waren het met zijn allen over eens geworden niet meer zulke grote optredens te willen maken. Het risico is veel te groot geworden, zowel financieel als organisatorisch, en het publiek verlangt steeds meer van ons. Er wordt steeds iets nieuws of heel iets anders verwacht. Zelf zijn we ook toe aan een nieuwe uitdaging. De dirigent van het Oost-Gelders Symfonie Orkest, Stijn Berkouwer uit Amsterdam, vertelde ons in 2018 tijdens ons grootste muziekproject al dat we liedjes zingen met een verhaal en boodschap en dat deze zeldzame performance zeker niet verloren zou moeten gaan. De aandacht voor onze regio en het ingaan op herkenbare details vormen de unieke formule voor de Barghse Jonges.”

Theatervoorstellingen
Op vrijdag 24 maart 2023 zal de allereerste intieme theatervoorstelling van de Barghse Jonges plaatsvinden in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg. Onder het thema ‘Waor ’t ech um geet’ zullen de muzikanten hun arrangementen van verschillende liedjes ten gehore brengen. Er worden vier blokken van enkele oude en nieuwe nummers gespeeld die aan elkaar worden geregen met anekdotes en achtergrondverhalen. “Met z’n allen hebben we onze nummers opnieuw door de keuring gehaald en waar nodig bijgeschaafd aan de te vormen huiselijke setting”, aldus Hans Kloosterboer die samen met Harrie Gerritsen de muzikale leiding heeft.

Kaartverkoop
Er zullen in totaal vier theatervoorstellingen plaatsvinden: vrijdag 24 maart, zaterdag 25 maart, vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023. Kaarten zijn vanaf vandaag, 27 september, te koop voor 15 euro per stuk, inclusief pauzedrankje. Deze zijn te bestellen via barghsehuus.nl of van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de receptie bij het Bargse Huus. Elke voorstelling duurt ongeveer twee en een half uur, met daartussen een kleine pauze.
Bij iedere uitvoering is er plaats voor maximaal 120 personen. Traditiegetrouw zullen ook nu de opbrengsten ten goede komen aan de stichting Bergh in ‘t Zadel voor het KWF.

Willy Stein, een van de tekstschrijvers: “Met deze ‘vernieuwde’ Barghse Jonges hopen we een weg te zijn ingeslagen die niet alleen bij ons een verfrissende verandering teweeg zal brengen, maar dat ook ons publiek deze bijzondere metamorfose weet te waarderen. Wij kijken in ieder geval al uit naar volgend jaar!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal