Bergh's Vocaal. Foto: PR

Bergh's Vocaal. Foto: PR

Kerstconcert Bergh’s Vocaal in Netterden

Muziek

NETTERDEN - Langzaam maar zeker komt kerst weer in beeld. Tijd van sfeer en gezelligheid, maar ook van bezinning, terugzien op het afgelopen jaar. Tijd ook van de traditionele kerstconcerten door koren en orkesten. Kamerkoor Bergh’s Vocaal uit ‘s-Heerenberg hecht aan deze traditie en laat op zondag 11 december in Netterden een gevarieerd kerstrepertoire horen, ingestudeerd onder leiding van dirigent Ben Simmes.

Op het programma staan, naast carols van componisten als Zoltán Kodály, Johann Sebastian Bach en John Rutter kerstliederen uit Frankrijk, Italië en Catalonië. Lady speaker Maria Voermans zorgt voor de nodige uitleg. Ook het Klarinetkwartet van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) treedt op tijdens dit concert. Het koor en het kwartet sluiten het gezamenlijk af.
Het Klarinetkwartet neemt zijn publiek graag mee op muzikale ontdekkingsreis rondom de klarinet. Dit prachtige instrument heeft niet alleen een grote verscheidenheid in klankkleuren, maar ook een brede historie in allerlei muziekstijlen. Tijdens de optredens delen de klarinettisten hun liefde en enthousiasme voor de klarinet met het publiek. Het kwartet bestaat uit: Jos Rabelink, Nadine Boelee, Wietske van der Hoeve op besklarinet en Miryam van Mierlo op basklarinet. Het is ontstaan op initiatief van Miryam van Mierlo en de talrijke concerten die sindsdien zijn uitgevoerd laten zien hoe gewaardeerd dit initiatief is gebleken.
Het kerstconcert vindt plaats in de verwarmde Sint-Walburgiskerk te Netterden en begint om 15.00 uur. Kerk open om 14.30 uur. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.
Op tweede kerstdag verzorgt Bergh’s Vocaal een gastoptreden bij het concert van harmonie KNA uit Zeddam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal