Dit jaar geen tenten in de wei voor Hemelvaartfeesten. Foto: Henk van Raaij
Dit jaar geen tenten in de wei voor Hemelvaartfeesten. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Geen hemelvaartfeesten in Ulft

Muziek

ULFT - Na lang wikken en wegen heeft de organisatie van de Hemelvaartfeesten waaronder Coverland en (vorig jaar) Qmusic The Party besloten deze dit jaar niet te organiseren. “Nadat we vorig jaar eindelijk weer ‘mochten’, zijn we er als organisatie uiteraard vol voor gegaan en hebben we samen met al onze vrijwilligers alsmede de artiesten, leveranciers en bezoekers, een fantastische editie weten neer te zetten. Met dat gevoel in ons achterhoofd zijn we destijds ook vol enthousiasme doorgegaan met de nieuwe editie” melden de organisatoren op hun website.

“De huidige grillige tijd waarin alles voor iedereen duurder wordt leert ons echter dat de uitdagingen voor een dergelijke (relatief kleine) productie op dit moment onverantwoord groot zijn. Zeker als we de kwaliteit willen blijven bieden die iedereen van ons gewend is, op een locatie waar je alle faciliteiten vanaf nul moet bouwen. Dit uiteraard in combinatie met de (flinke) prijsstijgingen waarmee we als organisatie momenteel te maken hebben. Waar dit vorig jaar nog te overzien was en we dit bewust niet hebben doorberekend richting bezoekers, zouden we daar dit jaar niet aan ontkomen. We zijn echter van mening dat het wel betaalbaar moet blijven voor iedereen. Hoewel we altijd organiseren met ons hart, nemen we deze moeilijke beslissing dit keer met ons verstand, hoe jammer we het ook vinden.”

De aandacht van de organisatie ligt nu bij de voorbereidingen op de 32e editie van Huntenpop dat wordt gehouden op 11 & 12 augustus 2023.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal