Singer-sonwriter Timo van de Sande. Foto: Henk den Brok
Singer-sonwriter Timo van de Sande. Foto: Henk den Brok

Veelbelovende start van Amphion Open editie 2023

Muziek

DOETINCHEM - Amphion Open 2023 is gestart. Woensdagavond 22 februari is de eerste voorronde geweest en dat is een avond vol (in positieve zin) verrassende optredens geworden. 

Timo van de Sande, Singer-songwriter uit Ulft bijt de spits af met eigen werk.
Mooie verhalende nummers en een schitterend’ liefdesliedje. Zijn eerste lied ‘Not Every body shoots ‘, heeft hij geschreven voor de inval op Oekraïne. Op invoelende wijze vraagt hij zich af of jonge jongens wel een eerlijke keus hebben kunnen maken. Zijn 2e bijdrage, The ultimate love song’ is volgens Timo een cheesy liefdesliedje. Het lied blijkt minder cheesy dan hij doet voorkomen. Een breekbare tekst, waar menig meisje van zal dromen als het zo recht uit het hart wordt gezongen. Timo sluit zijn prachtige optreden af met het Nederlandstalige nummer ‘Gemaskerd’. Zijn optreden werd door de jury beloond met een terechte nominatie voor de finale.

Mauro, zeventien jaar jong, uit Angerlo trakteert het publiek op een waar theaterconcert. Hij start met de eerste zinnen uit Avond: ‘Nu hoef je nooit je jas meer aan te trekken, en te hopen dat het licht het doet.’ Vervolgens neemt hij zijn publiek mee in de zoektocht van zijn leven. Wat muziek voor hem betekent. Vanaf zijn achtste jaar voelt hij zich op het podium beter dan in de grote mensenwereld. Hij denkt vaak aan het liedje in de auto van zijn ouders; ’hou vol, hou vast’. Mauro komt met mooie teksten als; “Het verleden laat het heden leven” en “Uren vliegen, wij blijven staan.” Zijn liefdesverdriet weet hij prachtig te bezingen in zijn aangrijpende lied ‘Wij hadden het toch goed’. Mauro sluit af met de laatste woorden uit ‘Avond’; ik geloof, ik geloof in jou en ook in mij’. De jury gelooft ook in Mauro getuige zijn nominatie voor de finale.

Naomie Maria is Singer- songwriter uit Didam en de benjamin van de avond met haar zestien lentes. Muziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Haar liedjes lezen als een dagboek. Zij zingt eerlijk over haar angst in het mooie lied ‘ What if ‘ Jonge mensen hebben het moeilijk na de coronatijd maar ook met verslavingen om zich heen. Naomie twijfelt over zichzelf, wil ik wel leven vraagt zij zich kwetsbaar af. Zij zingt over die angst in haar prachtige lied ‘Have Control’, haar manier om leeftijdgenoten te helpen. Het publiek laat haar met een warm applaus weten dat men blij is dat zij er is.

Mind the Blimp is een jonge, enthousiaste band uit Gendringen. Zij spelen hard- en blues rock. De invloeden van Led Zeppelin en Jimi Hendrix zijn goed herkenbaar. De band heeft met frontvrouw Lindsey een zangeres met een dijk van een stem. Zij heeft drie geweldige muzikanten achter zich. Muzikanten die elkaar de ruimte geven om te improviseren. De band met gitarist Max, bassist Tygo en drummer Lucas speelt de denkbeeldige pannen van het dak. 

 Karel ‘Waterman’ Hoogendoorn , Singer-songwriter uit Hummelo sluit de avond af met een geweldig optreden. Hij zingt eigen Nederlandstalige liedjes en begeleidt zichzelf op gitaar. Poëtische  teksten over de liefde en het leven. Karel declameert een prachtig gedicht en bezingt Hummelo met teksten als; ‘Hier ben ik in mijn hum, hier voel ik dat ik leef, op het plein bij Steef.’ Woordkunstenaar Karel Waterman Hoogendoorn, dé grote verrassing van de avond kreeg spijtig genoeg geen nominatie, daar kunt u verandering in brengen door op sociale media van Amphion naar hem te luisteren en op hem, maar ook op andere kandidaten te stemmen. Foto’s zijn te zien op Achterhoekfoto.nl 

De tweede voorronde vindt plaats op 7 april. Meer info:


www.amphion.nl/samenleving/amphionopen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant