De Eternal Singers. Foto: Theo Sommers

De Eternal Singers. Foto: Theo Sommers

‘Krek dat mo-j heuren’ concert in de kerk

Muziek

’s-HEERENBERG - Op 16 september wordt in de protestantse kerk in ’s-Heerenberg een concert gehouden met de titel ‘Krek dat mo-j heuren!’ Dit is een concert dat aansluit op de succesvolle poëzie-expositie in de protestantse kerk van Zeddam in de maand mei. 

Door Marlous Velthausz

Het voornemen is om regelmatig in de protestantse kerk in ’s-Heerenberg en Zeddam een expositie te houden met daarbij een qua onderwerp aansluitend concert. Dit keer onder de naam ‘Krek dat mo-j heuren’. Hierin is ‘krek’ een anagram van ‘kerk’. Hiermee wil de protestantse kerk laten zien dat een kerk ook een prachtige locatie kan zijn voor kunst en cultuur en dat zij dit een warm hart toedraagt. “Want de kerk is ervoor iedereen”, vertelt een van de organisatoren, Ineke van Halteren.
In mei is de eerste expositie geweest, die ging over de geschiedenis en het ontstaan van het poëziealbum. Diverse kunstenaars en kinderen van de Roncallischool hebben er toen vorm aan gegeven met de titel “Krek dat mo-j zien!”

Liefde en passie
Zaterdag 16 september wordt een concert gegeven in de protestantse kerk, Hof van Bergh 2 in ’s-Heerenberg, van 14.00 tot 16.00 uur, met het onderwerp ‘Liefde en Passie’.
Het koor De Eternal Singers zingt bekende nummers, passend bij het thema. De interactie met dichter Erik Brouwer is uniek; hij leest voor uit eigen werk. Afgewisseld met instrumentale nummers, die uiting geven aan liefde en passie, gespeeld door Jos Thomassen op orgel en Ineke van Halteren op sopraan- en altsaxofoon.
Dit belooft een afwisselend concert te worden. De entree is gratis, inclusief een pauzedrankje, maar een vrije gift voor de organisatie is welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal