Foto: PR
Foto: PR

Eric viert feest: 40 jaar in het pianovak en 25 jaar stemmer bij Amphion

Muziek

DOETINCHEM - Een mijlpaal: Eric Sloot zit 40 jaar in het pianovak. Ook is hij al 25 jaar vaste stemmer bij Schouwburg Amphion.

In de 25 werkzame jaren bij Schouwburg Amphion stemde Eric ongeveer 1500 keer de vleugels van het theater. Onder andere voor de artiesten Louis van Dijk, Daniel Waaijenberg, Wibi Soerjadi, Cor Bakker, Stef Bos, Herman van Veen. “En vele, vele andere toppers”, aldus Eric.

Tegenwoordig verzorgt Eric samen met zijn zoon Rutger alle mogelijke pianodiensten. Dat doet het duo in regio Doetinchem en omstreken onder de naam Sloot Pianoservice. Eric: “Denk aan stemmen, repareren, reviseren, transporteren en het verhuren en verkopen van allerlei merken piano’s en vleugels.” 

Veel Achterhoekers kennen Eric, de stem-klantenkring is namelijk bijzonder divers. Van theaters in de regio, muziekscholen, zorginstellingen als Azora en Markenheem tot scholen, kastelen en mannen- en vrouwenkoren.” Tel daar de podia van grote evenementen bij op. 

Ook meer dan duizend particuliere klanten schoven weer tevreden achter de piano na een bezoekje van de stemmer. 

Jubilea vieren
Om deze jubilea te vieren zijn er 16 en 17 September open dagen in de showroom. Deze vind je aan de Varsseveldseweg 130B in Doetinchem. “Doorlopend zullen er die dagen korte optredens zijn van artiesten die tot de vaste klantenkring behoren.”

Daarnaast is er een soort open werkplaats waar je onder het genot van een gratis hapje en drankje wordt meegenomen in de boeiende techniek van de piano en vleugel. En uiteraard vragen kunt stellen over dit prachtige vak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal