Martin Sifoy. Foto: PR

Martin Sifoy. Foto: PR

Comeback voor Didamse zanger Martin Sifoy

Muziek

DIDAM - Wie had ooit verwacht dat Martin Sifoy op zekere dag een comeback zou maken als zanger. Maar de debuutsingle uit 2007 van de uit Didam afkomstige entertainer, ‘Leven zonder jou’,  wordt in een nieuwe versie opnieuw uitgebracht en binnenkort begint hij weer met optredens.

In het voorjaar van 2007 maakte Martin Sifoy met ‘Leven Zonder Jou’ best veel indruk bij een groot aantal liefhebbers van de Nederlandstalige muziek. In september van datzelfde jaar dook hij nogmaals de Sound Vision Studio van George Konings in voor de opname van ‘Duizend Sterren’. Ook deze plaat werd door de radiostations en het publiek goed ontvangen.
Daarna nam hij bij een lokale studio nog wel een derde nummer op, maar dat is nooit officieel uitgebracht. Deze track, ‘Moeder Voor Altijd’, staat echter wel op YouTube. Maar vanaf dat moment werd het stil rondom Martin. Omdat het opnemen en uitbrengen van singles nogal een behoorlijke kostenpost was moest hij keuzes maken. Hij had immers ook nog een gezin met drie kinderen te onderhouden.
Toch was er een radiopresentator die opvallend vaak het nummer ‘Leven Zonder Jou’ draaide. Afgelopen jaar maakte deze Marcel de Vries de overstap naar NPO Sterren.nl. De presentator ging daar op dezelfde voet verder en dat viel op bij de vrienden van Martin Sifoy. Ze hoorden Marcel meerdere keren bij het draaien van het nummer vragen om contactgegevens van Martin en gaven dat aan hem door. Ook collega-presentator Jan Paparazzi bleek verzot op deze klassieker en daarom kon Martin niet anders dan een berichtje sturen naar de studio. Hij gaf aan dat hij het zeer kon waarderen dat ze, na al die jaren, nog steeds aandacht schonken aan deze oorwurm.

Nieuwe versie
“Een week nadat ik dit bericht had gestuurd werd ik gebeld door Robby Langendorff van Main Music. Hij vertelde dat hij graag een nieuwe versie van ‘Leven Zonder Jou’ wilde uitbrengen op één van zijn platenlabels, Smaragd Music”, vertelt Martin. “Hij stelde voor om deze, door Roland Peters van Neijenhof geschreven en door John ten Dorsthorst gearrangeerde plaat, door Manfred Jongenelis nieuw leven in te laten blazen. Ik ken Manfred nog van vroeger omdat ik een paar keer als pauze-act werd ingezet als hij met z’n band optrad. Omdat ik momenteel alles zo’n beetje weer op de rit heb, hoefde ik niet lang op het verzoek van Langendorff na te denken.”
“Ik voelde me als vanouds weer thuis in de studio en heb zin om de draad weer op te pakken”, aldus Martin. “Binnenkort begin ik ook weer met optredens en ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe muzikale carrière. Met trots presenteert ik daarom dan ook de nieuwe versie van ’Leven Zonder Jou’. Natuurlijk krijgt Marcel de Vries in zijn programma ‘Bij Marcel in de Morgen’ de primeur. Dat heeft hij wel verdiend, want zonder zijn support zou het nooit zover gekomen zijn.”
De single ‘Leven zonder jou’ verschijnt bij Smaragd Music en is sinds 22 september te streamen bij de bekende platforms. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Martin Sifoy.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal