De dames van Lovida. Eigen foto
De dames van Lovida. Eigen foto

De ‘Loilse Vitale Dames’ zijn 65 jaar jong

Muziek

LOIL - 1958; Pastoor Wolters vond het in 1958 de hoogste tijd dat er iets kwam voor elke Loilse of Diemse meid. Daarom werd vrouwengemeenschap Loil met 20 leden gestart. 

In 1979 werd de naam Lovida bedacht. Loilse Vitale Dames, met nu 104 leden nog steeds van kracht.
In die 65 jaar zijn er vele gezellige avonden georganiseerd en waren er vele uitjes en bingo avonden.

Het vaste onderkomen was zaal Hendriks in Loil, maar toen die de deuren sloot, werd er onderdak gevonden bij zaal Luiking en daar komen de leden van Lovida één keer per maand op woensdagavond bij elkaar. Er wordt dan genoten van informatieve, creatieve maar vooral gezellige avonden. Dit blijkt uit het jarenlang lidmaatschap van een aantal dames. Zo werden er op de jubileumavond 22 jubilarissen met een lidmaatschap tussen de 57 en 41 jaar gehuldigd.
Deze dames mochten naast de felicitaties een bloemetje in ontvangst nemen. Hiermee was het officiële gedeelte voorbij en kon het jubileum feest beginnen.

Lovida heeft sinds afgelopen jaar een grote bestuurswisseling ondergaan en dit nieuwe bestuur heeft naast een mooi afwisselend jaarprogramma ook het jubileumfeest georganiseerd. Het bestuur had de plannen voor deze avond strikt geheimgehouden. Iedereen was dan ook blij verrast, toen Joop Boxstart met in zijn kielzog John te Dorsthorst en zijn zoon Koen tevoorschijn kwamen. Zij verstaan samen de kunst om met muziek en mooie verhalen iedereen op een hilarische manier te vermaken.
Het werd een fantastische avond met herkenbare anekdotes uit de tijd dat iedereen nog jeugdig was. Plekken uit de directe omgeving kwamen voorbij en dit alles gebracht met de nodige dosis humor. Er kwamen liedjes uit de oude doos ten gehore en er was zelfs een Lovidalied geschreven. Natuurlijk mocht het Loilse volkslied “Hier wil ik blieve” niet ontbreken, dit werd dan ook uit volle borst meegezongen.

Lijkt het je leuk om ook lid te worden van Lovida en een aantal leuke en gezellige avonden mee te maken? Neem dan contact op met het secretariaat via e-mail.


gerdadieker@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal