Different Generations. Foto: Wim Lubbers
Different Generations. Foto: Wim Lubbers

Different Generations bestaat dertig jaar

Muziek

DIDAM - Wat ooit begon als een koor met volwassenen en tieners bestaat Different Generations 30 jaar later, nog steeds uit verschillende generaties. Alleen worden er nu, na de repetitie op maandag, veelal foto’s uitgewisseld van kleinkinderen. 

Omdat we bezig zijn met de voorbereidingen van ons jubileum, bladeren we door fotoboeken en bekijken video-opnames die in het verleden van Different Generations zijn gemaakt. Wat een superleuke herinneringen roepen de beelden op. Zoals de musicals ‘DG over zee’ in Bommersheuf en ‘Generations go different’ in Het Musiater. Er komen ook allerlei concerten voorbij o.a. van onze lustrums en die samen met muziekvereniging DES. 

‘Kijk hier de mensen eens genieten van onze kerstliedjes, dat geeft altijd zo’n fijn gevoel’. ‘Weet je nog hoe mooi die Afrikaanse liedjes klonken tijdens onze geloofsbelevenis over Nelson Mandela?’ Daarna hebben we als koor nog een aantal diensten met een actueel thema gemaakt. 

‘En wat is het altijd samen lachen met de activiteiten op de jaarlijkse afsluiting vóór de zomervakantie. De puzzeltochten, spellen, pubquiz, golf, karaoke…..’ 

Momenteel bestaat het koor uit 30 leden met dirigent Ceciel Blaauw. Maria Woerde begeleidt op de piano en Helma ten Broeke speelt dwarsfluit.

Op zondag 26 november viert Different Generations het zesde lustrum met als titel ‘Thank you for the music’. Het koor zingt een aantal liedjes, gekozen uit het hele repertoire, in de Mariakerk in Didam. Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis. Kom jij ook luisteren of misschien wel meezingen? Na afloop is er koffie/thee met wat lekkers. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal