Patrijs. Foto: Ad van Roosendaal

Patrijs. Foto: Ad van Roosendaal 

Ad van Roosendaal

Documentaire over ‘Paradijs voor de Patrijs’

Natuur

MONTFERLAND  - In 2017 is het project “Paradijs voor de Patrijs” van start gegaan. Het project, een initiatief van patrijzenvrijwilligers André Hendriksen en Theo Kaal, omvat beheermaatregelen die het leefgebied van de patrijs rondom het Montferlands massief verbeteren. Belangrijk daarbij zijn de kruidenrijke akkers en -randen in het buitengebied. Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld hebben het project gevolgd en hebben de documentaire “Paradijs voor de Patrijs rondom het Montferlands Massief” gemaakt.

Op maandag 1 november wordt de documentaire, na 4 jaar filmwerk, vertoond aan iedereen die bij het project betrokken was: agrariërs, grondeigenaren, vrijwillige patrijzentellers, gemeente Montferland, sponsoren en overige personen die op wat voor manier dan ook aan het project hebben bijgedragen. Dit is een besloten vertoning.

Op donderdag 4 november, 20.00 uur, kunnen ook andere geïnteresseerden komen kijken naar de documentaire. Die avond wordt de film vertoond in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg en na de pauze is er een lezing van Edwin Witter uit Beek over hoe we de biodiversiteit in de eigen omgeving kunnen verbeteren. Voor meer informatie en kaartverkoop, zie https://www.iedereenwelcom.nl/film-theater

Bent u benieuwd naar de beelden? Kijk dan alvast hier

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant