Afbeelding
PR

Cursus bijenhouden in Didam

Natuur

DIDAM - Imkersvereniging De Bij en Wij gaat komend voorjaar, bij voldoende deelnemers, een cursus bijenhouden organiseren. 

De cursus behandelt in zes avonden de theorie over bijen en het houden van bijen. Daarna volgen veertien praktijklessen in de bijenstal aan de Baarleweg in Didam. Deelnemers zullen onder toeziend oog van de leraar alle veelvoorkomende handelingen uitvoeren in een bijenvolk van de vereniging. Wie de smaak te pakken krijgt, ontvangt van de vereniging een volk om zelf te beginnen met bijenhouden.
De eerste theorieles is een vrijblijvende informatieavond. De cursus is bedoeld voor diegene die misschien imker wil worden, maar ook voor wie gewoon meer wil weten over bijen en over hoe bijenhouden in z’n werk gaat. De cursus gaat van start in februari en zal duren tot eind van de zomer.
‘Zoveel imkers zoveel imker methoden’ is een veelgehoorde uitspraak onder imkers. Dat is ook het leuke van imkeren, je eigen manier uitvinden. Maar om de beginnende imker een goede basiskennis te geven, worden in de cursus meerdere methodes besproken.
Tijdens de praktijk komen verder alle aspecten van het bijenhouden aan de orde, zoals onder andere: hoe komt het volk de winter uit; groeit het voldoende; hoe ziet een gezond broednest eruit; hoe geef je een volk ruimte; wanneer moet je bijvoeren; zwermverhindering; de nieuwe koninginnen verwelkomen en uiteraard honing slingeren.
Belangstellenden voor deze cursus sturen een e-mail naar h.arends7@chello.nl . Wil je eerst wat meer weten dan kun je ook telefonisch contact opnemen met 06-46272741.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant