Groepsfoto. Foto: PR
Groepsfoto. Foto: PR PR

Jubileumweekend 75-jarig bestaan Scouting Zeddam

Natuur

ZEDDAM - De Scouting Sint Oswaldusgroep, oftewel Scouting Zeddam, vierde afgelopen weekend haar 75-jarig bestaan. Na een jaar van gedwongen uitstel deden ze dit met een groots jubileumkamp waar ongeveer 120 leden aan deelnamen. Rondom het clubgebouw ‘de Blokhut’ en in het dorp en het Zandgat in Zeddam werden activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

De vereniging telt momenteel ruim 130 jeugdleden, variërend tussen de 5 en 21 jaar oud. Opgedeeld in vijf leeftijdsgroepen: bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts en afkomstig uit de gehele regio.
Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd met een kamp en overnachtten de leden in tenten rond het clubgebouw. In de drie dagen is er een reis door de tijd gemaakt. Op vrijdagavond stond een speurtocht op het programma, waarbij er een code werd gekraakt om een slot open te krijgen en het spel te winnen. Op zaterdag werd een groot aantal activiteiten opgebouwd in het Zeddamse Zandgat. Op deze zonovergoten dag was het perfect weer voor spellen. Met o.a. pijl-en-boog schieten, stokken-vangspel, portofoon-challenge, een behendigheidsparcour en hindernisbaan is er laten zien dat de leden uit het juiste hout gesneden zijn. Hierbij mocht gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van het Natuurtheater en de tennisvereniging. In de avond werd door de leeftijdsgroepen de avond gezellig afgesloten. Op zondagochtend is met een vossenjacht door Zeddam het laatste spel gespeeld en kwam het weekend ten einde. Tijdens de sluiting is het jubileumlied, welke speciaal voor dit feestjaar is gemaakt, samen gezongen en is iedereen weer voldaan naar huis gegaan.

Op 2 juli staat er een reünie gepland voor alle oud leiding en vrijwilligers. Dit gaat een feestavond worden, waar vele herinneringen opgehaald gaan worden. Meer informatie via www.scoutingzeddam.nl/jubileum-75-jaar

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal