De geslaagden van de bijencursus. Foto: PR
De geslaagden van de bijencursus. Foto: PR

Basiscursus Imkeren bij ‘De Bij en Wij’ in Didam

Natuur

DIDAM - Mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen en willen leren vakbekwaam om te gaan met bijenvolken, kunnen zich weer inschrijven voor de Basiscursus Imkeren die is ontwikkeld door imkersvereniging De Bij en Wij. 

De cursus bestaat uit een aantal theorielessen en een aantal praktijklessen gedurende het bijenseizoen en wordt afgesloten met een theorie-examen. Tijdens de cursus kom je alles te weten over de wondere wereld van bijen en krijg je handige tips om zelf een bijenvolk te houden en heerlijke honing te oogsten. Bij een succesvolle afronding krijg je een diploma en gedurende het eerste jaar ben je gratis lid van de Bijenvereniging en ontvang je het tijdschrift van Imkers Nederland. Ook na de cursus kun je bij ervaren imkers terecht voor begeleiding en vragen.

Afgelopen jaar hebben een aantal deelnemers de Basiscursus Imkeren met veel enthousiasme gevolgd. Uiteindelijk hebben zeven cursisten het examen met succes afgelegd en sindsdien komen zij nog altijd samen om elkaar te informeren en hun ervaringen te delen. De basiscursus Imkeren zal gegeven worden vanaf februari of maart 2023 en zal eindigen in september of oktober 2023 aan de Baarleweg 4 in Didam. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de heer Gerrie Arends op zijn emailadres h.arends7@chello.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant