Scene uit 'Onder het maaiveld'. Foto: PR

Scene uit 'Onder het maaiveld'. Foto: PR

Amphion viert Dag van de Biodiversiteit met speciale vertoning Onder het Maaiveld

Natuur

Tuinder Johannes Zandbergen te gast als spreker

DOETINCHEM – De VN heeft 22 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Een wereldwijde dag van bezinning waar wordt stilgestaan bij alles wat op aarde zwemt, waggelt, fladdert, kruipt, zoemt en loopt en vooral de onmisbaarheid daarvan. Ter ere van deze dag vertoont Amphion Filmhuis de prachtige natuurfilm Onder het Maaiveld en is tuinder Johannes Zandbergen te gast als spreker om te vertellen over regeneratief tuinieren.

Tuinder Johannes Zandbergen is werkzaam bij Workmate Company en NR.30 en daarnaast samen met zijn vrouw Marieke eigenaar van Lintelo 12 aan de rand van Aalten. Hij teelt vanuit het agro-ecologisch gedachtengoed op steeds meer regeneratieve manier groenten, kruiden, fruit en bloemen. Johannes: “Regeneratief gaat voor mij verder dan duurzaam, omdat het uitnodigt/prikkelt om in te zetten op een positieve impact t.a.v. aarde, natuur, mens en vooral de volgende generatie.” Ook is dit jaar gestart met gemeenschapslandbouw en wordt ingezet op meer diversiteit en (bodem)leven.

Onder het Maaiveld
De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad zijn ondergronds gedoken! Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Het laat zien hoe veerkrachtig en vindingrijk de natuur is.

Bij de realisatie van de verbazingwekkende ondergrondse beelden werkten de makers intensief samen met Wim van Egmond die al jaren bezig is om het kleinste leven in beeld te brengen en de Wageningen Universiteit (WUR).

Info en tickets:


amphion.nl/film

Joannes Zandbergen (l) en zijn vrouw Marieke. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal