Het Boelekeerlspad. Foto: PR

Het Boelekeerlspad. Foto: PR

Klimaatexcursie Gaanderen

Natuur

Klimaatexcursie op de fiets naar Gaanderen

GAANDEREN - De Achterhoek bruist van de natuurvriendelijke, ecologische en biologische initiatieven. Projecten waar we trots op mogen zijn, omdat ze allemaal als doel hebben om de Achterhoek mooi en leefbaar te houden, ook voor volgende generaties. Beweging ‘Liefde voor het Klimaat’ organiseert daarom geregeld fiets- en wandeltochten in steeds een ander stukje Achterhoek. Tijdens die tochten geven bevlogen ondernemers en enthousiaste vrijwilligers een inkijkje in hun mooie, duurzame projecten.

Fietstocht Gaanderen met bezoek aan het Boelekeerlspad en Pluk de dag
Zaterdag 29 juli wordt een bezoek gebracht aan het Boelekeerlspad, een pracht initiatief van enthousiaste buurtbewoners. Het circa 6 km lange wandelpad ligt in het buitengebied tussen Slangenburg, Zelhem en Halle. De avontuurlijke route voert langs de Halsche Vloed, waterpoeltjes en heide, door bos en weilanden. Gerrie Til, bestuurslid van de stichting de Boelekeerl legt uit waarom het gebied zo bijzonder is en wat zij als stichting doen om de route mooi en voor publiek toegankelijk te houden. De fietstocht voert verder naar Pluk de dag aan de Steverinkstraat in Gaanderen. Eigenaresse Heleen Lorijn weet veel over natuurlijk en biologisch tuinieren en vertelt er graag over tijdens de rondleiding door de mooie bloemenpluktuin. Deze keer besteedt ze extra aandacht aan de verschillende verfplanten die er staan en laat ze dingen zien die ze daarmee geverfd heeft. Het belooft een interessante en inspirerende excursie te worden!

Wanneer en waar
De fietstocht is op zaterdag 29 juli 2023. Start bij station Gaanderen om 11.30 uur, terugkomst rond 15.00 uur. In de Arrivatrein kan de fiets gratis mee. De route is in totaal circa 30 kilometer. Er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie. Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com en via Facebook en Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal