Foto: Roel Kleinpenning

Reesing-Som uit de raad

  Nieuwsflits

'S-HEERENBERG - Op eigen initiatief heeft Karin Reesing-Som besloten haar lidmaatschap van de Montferlandse gemeenteraad op te zeggen. De VVD-politica kan haar raadslidmaatschap niet meer goed combineren met haar werkzaamheden als bestuurder bij een zorginstelling in Arnhem.

Reesing-Som was jarenlang actief als raadslid in Montferland en tussendoor ook nog vier jaar statenlid voor de VVD in Gelderland. De VVD heeft begrip voor haar besluit maar vindt het wel jammer.

“Karin is altijd op een positieve manier bezig geweest als oprecht liberaal en betrokken vertegenwoordiger in de raad en provincie, met specifieke aandacht voor een verantwoord sociaal domein”, aldus Ron Claassen namens het VVD-netwerkbestuur.

Op 10 september zal Karin Reesing-Som afscheid nemen tijdens de raadsvergadering van de gemeente Montferland.

De VVD heeft een vervanger gezocht en gevonden. Jos Berntsen uit Zeddam is bereid haar plaats te gaan innemen. Berntsen is al een aantal jaren actief voor de VVD, als commissielid en fractievolger binnen de gemeente Montferland en heeft daarnaast ook de nodige affiniteit met het MKB.

Volgens VVD-voorzitter Maik Steenkamp van de fractie in de Montferlandse raad is het met de komst van Berntsen plezierig dat er nu ook vanuit het voormalig Berghse deel van de gemeente er een VVD-raadslid aanschuift in de fractie en de raad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden